9
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Bolu Belediye Başkanı Ceylan: 100 yıl su sıkıntısı çekmeyeceğiz

Bolu Belediye Başkanı Yüksel Ceylan, "Gölköy Su Arıtma Tesisi ve 300 Kilometrelik ilave İsale Hattı" projesi ile Bolu'nun 100 yıl su sıkıntısı çekmeyeceğini söyledi.
Bolu'nun 100 yıl ihtiyacını karşılayacak olan proje için hibe kredi bulunduğunu ifade eden Başkan Ceylan, "Bolu'nun gelişmesi dikkate alınarak, Kalıcı Konutlar ve Dağkent bölgelerinden başlamak üzere, olası su ihtiyaçları bu proje ile karşılanacak. Su arıtma tesisi, şu anda projelendirildi. Körfez İşbirliği ile Suudi kredisi kapsamına alındı ve hazine tarafından Bolu Belediyesi'ne hibe edildi. Projenin keşif bedeli 28 trilyon liradır. Proje için alınan hibe miktarı ise 17 milyon dolardır" dedi.
Suudi kredisi ile hibe olarak yapılacak tesisi ve ilave hat ile Bolu Belediyesi'nin bir yükün altına sokulmayacağını belirten Belediye Başkanı Ceylan, "Benden önceki Belediye Başkanımız projelendirilmesi için İller Bankası'na müracaat etmiş. Bolu'nun saniyede 300 litre suya ihtiyacı var. Şu an Bolu'nun su ihtiyacı Bayramışlar ve Değirmenözünden karşılanıyor. Bolu'nun şu an suya ihtiyacı yok ama 5 sene sonra olacak. Bu projeyi 2004 yılında hayata geçireceğiz. Bittiğinde saniyede 650 litre su üretecek. Bolu'nun 100 yıl su problemi yok" diye konuştu.
Öte yandan, Bolu Belediye Başkanı Yüksel Ceylan, seçim gezilerine devam ederken, esnaf ziyaretlerinde ilginç diyaloglar yaşanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nden Belediye Başkan adayı olan Başkan Ceylan, destek için girdiği dükkanlarda bir yandan esnafın sıkıntılarını dinlerken, diğer yandan dükkandaki malzemeleri inceliyor. Başkan Ceylan, girdiği bir kasetçi dükkanında Popstar yarışması ile ünlenen Bayhan'ın kasetini istedi. Dükkan sahibi Meral Yurt, ilk önce şaşırdı daha sonra kaseti Başkan Ceylan'a kasetin daha gelmediğini söyledi. Bayhan'ın farklı bir tarzının olduğunu ve kulağa hoş geldiğini ifade eden Başkan Ceylan daha sonra Bolu'nun yerel müziklerinden oluşan bir kaset aldı.
BOLU - İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2004 Salı 17:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?