8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu Belediye Başkanı icraatlarını anlattı

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında Belediyenin şu anda bulunduğu durumu görevi devraldığında hayal bile edemediğini belirten Yılmaz, 2005 yılında ise çalışmalarını turizm, Çaydurt müşterek tapu sorunu, kaldırım işgalleri ve yeni kaldırımların yapılması konularında yoğunlaşacağını açıkladı.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, göreve geldiği 28 Mart yerel seçimlerinden buyana ortaya koyduğu çalışmalar hakkında açıklamalar yaptı.

Orman Parkı, Bolu’nun oldu;

Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan, seçimlerde vaat ettiğimiz gibi Atatürk Orman Parkı’nın mülkiyetini 250 milyar liraya aldık. Burada yerine getireceğimiz Kültür Park Projesi’ni de Mimarlar Odası’ndaki arkadaşlarımız hiçbir ücret almadan gerçekleştirdiler. Burayı Bolu Belediyesi’ne kazandırmamızdaki amaç, kiralayanın mülk üzerinde her hangi bir tasarruf hakkı olmaması. Ayrıca Bolu Belediyesi bu şekilde 106 dönümlük bir araziye de sahip olurken, Atatürk Orman Parkı da Bolu’nun olmuştur.

Bunun tek hesabı var, bereket;

Geçmiş yönetim emekli olanların ikramiyelerini ödeyemediği için mahkemelikti. Görevi devraldığımızda 1 trilyon lira olan ikramiye ve işçi maaşlarını ödeyemiyorduk. Şu anda işçi ikramiyelerinden çok az borcumuz kaldı. Emekli olup da ikramiyesini alamadığı için mahkemeye başvuranlarla da anlaşma yoluna giderek ödemeleri yapıyoruz. Ayrıca emekli olmak isteyenleri de, hemen ikramiyelerini ödemek koşuluyla emekliye ayırıyoruz. Bunun tek hesabı var, o da bereket. 4 ay önce ben böyle bir mucizeyi hayal edememiştim. Şu anda parasal bir sıkıntımız yok. Ayakları sağlam basan bir Belediyeyiz.

Elimizdeki gücü kaybetmeyiz;

Ulaşımda 14 yeni otobüs kiraladık. Otobüs İşleri Müdürüyle yaptığım görüşmede, daha iyi hizmet verebilmesi için 10 yeni otobüs ve 25 yeni personele ihtiyacı olduğunu belirtti. Bunun üzerine yeni otobüsleri kiraladık. Bu kiraladığımız otobüslerden 604 milyar liralık bir kazanç sağladık. Bu otobüsler Bolu Belediyesi’nin hatlarında, bizim belirlediğimiz güzergahlarda dönüşümlü olarak çalışacaklar. Belediyemize ait otobüslerde 1 yıl gibi bir süre geçtikten sonra, daha çok sosyal hizmetlerde görev alacaktır. Hiçbir hat kontrolümüzden çıkmadı. Elimizdeki gücü kaybetmeyiz. Belki de 1-2 yıl geçtikten sonra, bize lazım olmayacak fazla olan otobüsleri satabiliriz. Şu anda Düzce Belediyesi bunu yapıyor. Otobüs Müdürlüğü’nde ileride fazla gelecek olan personelimizi de, başka bölümlere kaydırılabiliriz.

5 trilyon lira kazandık;

Bolu Belediyesi olarak 117 işçinin izni kabul etmemeleri sonrası çıkartılmaları ile, yılda en az 2 trilyon liralık bir kazancımız oldu. Gölköy’e yapılması planlanan Arıtma Tesisi’ni Çepni tarafına kaydırarak, Gölköy’de kamulaştırmaya harcayacağımız 1 trilyon lira kasamızda kaldı. Otobüslerin kiralanmasıyla 1 trilyon lira olmak üzere 5 trilyon liralık bir kazanç söz konusudur.

AİBÜ yol genişletme çalışmalarına yardım ettik;

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin, Büyüksu ve D-100 arası yol genişletme çalışması yapıldı. Burada Köy Hizmetleri ve Karayolları araçlarını vermeyince, çalışmalara katkıyı bizim araçlar yaptı. Yakında köprüsü de yapılınca, üniversitemize yakışacak bir yol meydana gelecek.

Doğal gaz ihale edildi;

Şu anda EPDK tarafından Doğal Gaz Şehir İçi Dağıtım İhalesi gerçekleştirildi. Firmalar EPDK’ya tekliflerini verirken, bu teklifler değerlendiriliyor. Yakın bir zamanda doğal gaza kavuşmuş olacağız.

Arıtma Tesisi Çepni’ye;

Gölköy’e yapılması planlanan Arıtma Tesisi Projesi’ni, Çepni’ye kaydırdık. Çünkü Gölköy’ün suyunu temiz tutamamışız. Burayı herkes kirletiyor. Şu anda Arıtma Tesisi’nin yapılacağı alanda sondaj çalışmaları yapılıyor. Bizden önceki yönetim 2020 yılını baz alarak 650 lt/sn. üzerinde proje yapmış. Biz ise bu projeyi 1100 lt./sn. çıkardık.

Pissu Arıtma tesisinin yeri değişti;

Bu proje Bolu’nun gündeminde 10 yıldır bulunuyor. İller Bankası tarafından bitirilen proje, gelecekte Bolu’nun ihtiyaçlarını karşılayamayacak. Bu nedenle bazı değişikliklere gidildi. Bu nedenle günümüzün doneleri İller Bankası’na ulaştırılırken, yeniden bir proje ortaya çıkartılıyor. Şu anda Arıtma Tesisi’ni, Oflu Kardeşlerin oraya aldık. Böylelikle daha önceki yerde arıtmaya tabi olmayan, Organize Sanayi Bölgesi, Beypi, 2’inci Komando Tugayı ve çevre köyler de arıtmaya bağlandı. İslam Bankası tarafından verilen 4 milyon dolarlık proje ile buranın bitirilmesi öngörülüyor.

Çöp konusunda zorlandık;

Bu hafta çöp sorununda yapılan düzenlemeyle, sıkıntılarımızın ortadan kalkacağına inanıyoruz. Amacımız Türkiye’nin en temiz şehrini ortaya çıkarmak. Gelecek yıl çöple ilgili her hangi bir sıkıntımızın olmayacağını düşünüyorum.

İlk önce kendi yerimizi denetledik;

Bolu Belediyesi’ne ait fırında yaptığımız denetim, yanlış değerlendirildi. Bazı kesimler bu denetimi, gerçekleştirilecek özelleştirme öncesi bir çalışma olarak yorumladılar. Böyle bir niyetimiz yok. Bizden önce nasıl bir ihale ile un alınıyorsa, bizde o şekilde unlarımızı aldık. En iyi teklifi veren firmaya iş verilmiştir. Şu anda aldığım unlar, 2003 yılında aldığımız unlardan daha ucuz. Bu fırını kapatmak gibi bir düşüncemiz yok. Ancak burada fazla personel var. Bu personeli başka birimlere kaydırabiliriz.

2005 hedefleri;

2005 yılında ise bazı yeni projelerimizi hayata geçirme imkanı bulacağız. Mesela Çaydurt ile Dağkent arasında bulunan orta refüjlerde sıkıntımız mevcut. Burayı yeşillendiremiyoruz. Çünkü toprağın altında asfalt bulunuyor. Şu anda netleşmedi ancak, orta refüjün altında bulunan asfaltı kaldırabiliriz. Bu çalışmanın ardından ise, Dağkent ve Çaydurt arasını adam gibi bir yeşile kavuşturacağız. Bu konuda önerisi olan herkese açığız. Bolu’da turizmden bahsediliyor. O zaman kaldırım işgallerinin önüne geçmek zorundayız. Bunu 2005 yılında çözeceğiz. Ayrıca bütün sokaklarımıza kaldırım getirmek istiyoruz. Sıkıntılı olmayan her yere kaldırım yapacağız. Çaydurt bize yakın olmasına rağmen, bir o kadarda uzak. Mücavir alan sınırlarımız içinde olan Çaydurt, 10-15 yıl sonra Bolu’ya bağlanacaktır. Bu nedenle şimdiden tedbirimizi almak zorundayız. Çünkü 2015 yılında da Belediye Başkanı ben olacağım. O nedenle burada müşterek tapulardan kaynaklı sıkıntıları çözeceğiz

Bolununsesi
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2004 Çarşamba 14:13:21
Güncelleme :14 Ekim 2004 Perşembe 12:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?