9
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Bolu Belediyesi'nde işçi kıyımına siyasi partilerden protesto

Kaşmir Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, 9 siyasi parti il başkanı adına açıklama yapan Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanı Nazmi Özcan, Belediye-İş Sendikası’nın yapıcı tüm önerilerini reddederek 117 işçiyi işten atan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın, başka işçileri de işten atmaya çalıştığını söyledi.


Özcan, "Belediye Başkanı Yılmaz, kar etmiyor gerekçesiyle, eski belediye başkanları tarafından büyük bir emek ve para sarfıyla kurulan asfaltlama şantiyesini kapatmış, otobüs ve temizlik işlerinin özelleştirilmesi için yeni projeleri uygulamaya koyma hazırlığına girmiştir. Bu projelerin gerçekleşmesi öncelikle yeni işten çıkartmaların gerekçesidir" dedi.


Özelleştirmelerin gerçekleşmesi durumunda, hizmetlerin daha pahalıya mal olacağı ve bunun faturasının da vatandaştan çıkartılacağını belirten Özcan, "Uzun süre Belediye Meclis Üyeliği yapmasına karşın, belediyenin ekonomik durumundan bihaber olan Belediye Başkanı Yılmaz, göreve gelir gelmez enkaz edebiyatı yapmaya başlayarak, olası başarısızlığa kılıf hazırlamaya çalışmaktadır" diye konuştu. Özcan ayrıca, Pazar günü miting düzenleyeceklerini ve işçilerin yanında olduklarını söyledi.


Toplantıya CHP İl Başkanı Cahit Çıngı, DSP İl Başkanı Nazmi Özcan, ANAP İl Başkanı Ahmet Yoltaş, DYP İl Başkanı Mustafa Özkurede, MHP İl Başkanı Mansur Şen, SHP il Başkanı Kemal Alemdar, EMEP İl Başkanı Sedat Bayram, İP İl Başkanı Seyfi Yıldırım, ÖDP İl Başkanı Mehmet Cantürk katıldı.

iha-bolu
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 11:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?