8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler haklarını yargıda arıyor

Bolu Adliyesi Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında Bolu Belediyesi ve işçileri temsil eden 6 avukat ile işten çıkartılan işçiler hazır bulundu. Mahkeme, işçilerin dinleyici olarak katıldığı İlk duruşmanın sonunda, eksik evrakların tamamlanması ve tanıkların dinlenmesi için ikinci duruşmanın 10 Eylül tarihinde görülmesine karar verdi.


Duruşma sonrasında işten atılan işçiler ve yakınlarıyla birlikte basın açıklaması yapan Belediye-İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Erdoğan Kefeli, eksik evrakların tamamlanması ve tanıkların dinlenmesi için duruşmanın 10 Eylül’e ertelendiğini söyleyerek, "İş Mahkemeleri genellikle kısa sürede sonuçlanıyor. Açılan davanın en fazla 2 ay içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.

Adli süreç sonucunda alınan kararlar doğrultusunda hareket edeceklerini de belirten Kefeli, "Mahkemeden işçilerin işe iadeleri yönünde karar çıkar da belediye işçileri işe almazsa düşüncelerimiz farklı olur. İşçilerin işe iadesi kararı çıkmazsa da düşüncelerimiz farklı olacaktır. Mahkeme ne karar verirse versin iki taraf için de sonucu Yargıtay verecektir. Biz kazansak belediye Yargıtay’a baş vuracak, belediye kazansa da biz Yargıtay’a baş vuracağız. Sonucu Yargıtay belirleyecek" diye konuştu.

Polis, adliyeye ifade vermek için gelen işçi ve yakınlarının bir olumsuzluğa neden olmaması için adliye giriş ve çıkışında olağanüstü güvenlik tedbirleri aldı.

iha-bolu
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 00:15:22
Güncelleme :24 Ağustos 2004 Salı 00:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?