6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Bolu Belediye'sinden 20'nci açılış

Bolu Belediyesi tarafından yaptırılan Tevaguş Köprüsü düzenlenen törenle hizmete açıldı.
 
Mayıs ayı başından bu yana her hafta bir açılış gerçekleştiren Bolu Belediyesi, 20'nci açılışını Çevre Yolu'nda bulunan Tevaguş Köprüsü'nü hizmete açarak yaptı. Tevaguş Köprüsü'nün açılış törenine, AK Parti Bolu Milletvekili Metin Yılmaz, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Meclis üyeleri, belediye daire müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Köprünün yapımında katkı sağlayan Gentaş, Yiğit Beton ve Köroğlu Beton'a teşekkür eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Belki Türkiye'de de bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Uzun zamandan beri her her hafta bir açılış yapıyoruz ve bu açılışlara devam ettiriyoruz. Ramazan ayında devam ettiriyoruz. Şuanda açılışını yaptığımız köprü ve o köprünün üstünden geçen yol tabi geçmiş dönemi bilenler için şuandaki hali itibariyle baktığımızda Bolu'nun geleceğini görebiliriz. Bolu çevre yolu üzerinde bulunan bir köprüyü açıyoruz. Geçmişte bu köprü çok daracıktı ve üzerinden bir aracın geçmesi zordu ama şuanda bakıyoruz ki köprü genişlemiş, iki gidiş, iki geliş olmuş. İnsanların yürüye bileceği yerler oluşmuş, hatta köprünün üstünde ağaçlar dikilmiş. Bir yıl önce tüm bu gördüklerinize hayal deniliyordu" dedi.
 
Bolu'yu geleceğe taşıdıklarını söyleyen AK Parti Bolu Milletvekili Metin Yılmaz ise, Bolu Belediyesi tarafından yapılan yeni yollarla trafiğin alt yapısının Bolu'da oluşturulduğuna dikkat çekerek, Boluluların bu yollarda gerekli kurallara uyarak, düzeni sağlamalarını istedi.
 
Konuşmaların ardından Milletvekili Yılmaz ve Başkan Yılmaz tarafından köprünün yapımında maddi katkı sağlayan Gentaş firması adına Fabrika Müdürü Fikret Kansız'a, Yiğit Beton adına Caner Sami Güney'e ve Köroğlu Beton adına Hüseyin Tekin'e teşekkür plaketleri verildi. Okunan duanın ardından da köprü trafiğe resmen açıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2006 Cumartesi 16:20:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?