8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu Belediyesi'nden Diyarbakır'a kitap desteği

Bolu Belediyesi Hayır Çarşısı tarafından Diyarbakır Türk Telekom Anadolu Teknik Lisesi kütüphanesine 150 adet kitap bağışlandı. Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen “Kitap Toplama Kampanyası” na katkıda bulunan Bolu Belediyesi, “Hayır Çarşısı Vasıtası” ile Bolu’da bulunan ihtiyaç sahibi öğrencilere de hizmet veriyor.

Bolu Belediyesi Hayır Çarşısı tarafından Diyarbakır Türk Telekom Anadolu Lisesi kütüphanesine 150 adet kitap bağışlandı. Kitap okuma alışkanlığının ilkokuldan başlaması gerektiðini söyleyen Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hayrettin Akcan, özellikle doğu ve güneydoğu illerimizdeki okulların kütüphanelerinde yeterli kitabın bulunmadığını ifade etti.

Akcan “Kitap okuma alalışkanlığının en az düzeyde olduğu ülkelerin arasında gösterilen Türkiye’de, 40 milyonun üzerinde insanın hiç kitap okumadığı, istatistiksel verilerle ortaya çıktı. Bu çerçevede biz de Hayır Çarşımız vasıtası ile gelen talep üzerine Diyarbakır Türk Telekom Anadolu Teknik Lisesi’ne 150 kitaptan oluþan bir bağış paketi hazırladık ve gönderdik” dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 11:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?