8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu Çimento'da işçilere 'İş Güvenliği' semineri

Bolu Çimento Fabrikasında ’’İş Sağlığı ve Güvenliği’’ semineri düzenlendi. Bolu Çimento Genel müdür Yardımcısı Vanlı: ’’İş kazalarının yüzde 98’lik bölümü gerekli tedbirlerin alınması ile önlenebilir’’ dedi.

Bolu Çimento Genel Müdür Yardımcısı Memiş Vanlı, iş kazalarının yüzde 98’lik bölümünün gerekli tedbirlerin alınması ile önlenebileceğini, söyledi.

Bolu Çimento Fabrikasında düzenlenen ’’İş Sağlığı ve Güvenliği’’ konulu seminerde konuşan Bolu Çimento Genel Müdür Yardımcısı Memiş Vanlı, yaşanan iş kazalarının büyük bölümünün insan faktöründen kaynaklandığını belirterek, ’’Çalışanı ve yönetimi aynı anda mağdur eden iş kazalarını azaltabilmek için yönetim olarak sizlerden bu konudaki beklentilerimiz, İş Sağlığı ve Güvenliği kurallarına ciddiyetle uymanız, tehlikeli davranışlarda bulunmamanız, verilen koruyucu malzemeleri titizlikle kullanmanız, güvenli çalışmayı bir alışkanlık haline getirmeniz’’ dedi.

İş kazalarının kaderle bir bağlantısının olmadığını belirten Temiz Yönetim Sistemleri ve Danışmanlığı Firması temsilcisi Erdoğan Özel, ’’İş yerlerinde meydana gelen kazalarda işçiler kaderimizde varmış diyerek sonuca razı oluyorlar. Aslında kazaların kaderle bir alakası yoktur. Kazaya neden olan faktörler var. Bunların başında da insan faktörü yer almaktadır’’ diye konuştu.

Özel, Türkiye’de bir günde meydana gelen 30 kazadan birinin ölümle sonuçlandığını anlatarak, şunları söyledi:

’’İş kazaları; dikkatsizlik, dalgınlık, yeterli tedbirlerin alınmaması ve iş sağlığına verilen önemin yetersiz olmasından kaynaklanmaktadır.’’

Düzenlenen seminere fabrikada çalışan işçiler katıldı.
EYÜP KARAKAŞ-KENTHABER/BOLU
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2004 Cumartesi 15:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?