3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bolu Dağı A.Ş tanıtıldı

Bolu Dağı Tüneli'nin açılmasından sonra bir araya gelen Bolu Dağı esnafının kurduğu şirketin tünelin yanına yaptıracağı tesislerin temeli bir ay içerisinde atılacak.


Proje, Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Dağı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan, Bolu Dağı A.Ş. yönetim kurulu üyelerinin katıldığı basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.
Bolu Dağı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan yaptığı konuşmada, Kaynaşlı ve Abant kavşağının bittiği yerden devam eden ve otoyola durak olacak bir bölgede olduğuna dikkati çekerek, Bolu Dağı Tüneli'nin yapılmasıyla birlikte 153 işletmenin zor duruma düşeceğini ve 3600 kişinin istihdam ettiği bu iş yerleri için tedbir alınması gerektiğini düşündüklerini dile getirdi. Konuyu Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a da ilettiklerini ve Başbakanın kendilerine "Birleşin gelin, gereğini yapalım" dediğini ifade
eden Daylan, "Bolu dağına yakışır bir tesis olsun istedik ve projemizi hazırladık" dedi.


Daylan ayrıca, 360 dönümlük bir yeri teslim aldıklarını, karayollarının projeyi teslim etmesiyle birlikte 15 gün içinde inşaata başlayacaklarına işaret etti.
Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar ise, Bolu'ya geldiği ilk zamanlarda bu konunun enine boyuna konuşulduğunu belirterek "şirket oluşumu tamamlanmış, ihale süreci geçilmiş ve proje hazırlığına devam ediliyor. Duyduğuma göre belli bir bölümü bitirilmiş. Ben geldiğim ilk zamandan beri projeyi duyduğumda hayata geçirilmesinin zor olmadığını, başarılı olabileceğini düşünüyorum.''
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da, gördüğü ülkelere kıyasla bu tesisin en kapsamlı tesis olduğunu dile getirerek, "Allah bir an önce tamamına erdirsin, hepinizi kutluyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 18:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?