6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Bolu Dağı esnafının çaresizliği

Bolu Dağı Tüneli'nin açılmasına az bir süre kalırken, dağ üzerinde faaliyet gösteren esnafın durumunun ne olacağı tartışmaları devam ediyor. 

Gereksiz tartışmalarla bir yere varılamayacağını, konuyu Bolu ve Düzce'nin ortak çözmesi gerektiğini belirten Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Metin Büyük, "Buradaki sorun siyasi değil. Esnafımız ekmeğinin derdine düşmüştür. Bölgede kalan esnafların bir şirket kurarak, Bolu Dağı Tüneli'nin Elmalık mevkisine kurulacak olan işyerlerine talip olması gerekiyor. Bolu Dağı'ndan ekmek yiyen işadamlarımız biraraya gelerek bir şirket oluşturur ve o şirket de Ulusoy, Varan gibi büyük firmalarla rekabet edebilecek bir şirket olursa o zaman bu işten netice alabiliriz. Onun haricinde sürekli kendimizi oyalamış oluruz" dedi. 

Bolu Dağı'ndaki firmalarla görüştüğünü ve ortak bir şirket kurma fikrinin benimsendiğini ifade eden Büyük, "Herkes şirket kurma fikrine sıcak bakıyor. Bu ortaklığa kim ne kadar para koyacak. Bolu Dağı'nda 300 civarında esnafımız, büyük işadamlarımız var. Hepsini aynı kategoride, aynı yerde değerlendirmek kolay değil. Biri trilyonlarla iş yapıyor, biri 2 kilogram et satıyor. Çok kolay bir olay değildir. Çok ciddi bir çalışma yapmamız lazım. Bizler Düzce TSO olarak, Bolu TSO ile her zaman beraberiz" diye konuştu. 

DTSO Başkanı Büyük, Düzce ile Bolu arasında herhangi bir kavga olmadığını da söyleyerek, "Yurtdışındaki firmalar bugün Türkiye'den banka satın alıyor. Artık milliyet, din, dil, ırk diye bir şey yok. Paranın dini, imanı yok artık. Bugün ticaret var. Ticaretle ilgili Bolu'nun her zaman yanındayız. Sakarya'nın da yanında oluruz. Bölgenin zengin olması lazım. Bolu'nun güçlü olmasıyla iftihar ederiz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 17:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?