3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bolu Dağı Tüneli uyarısı!

BOLU DAĞI TÜNELİ'Nİ KULLANACAK SÜRÜCÜLERE UYARI

Karayolları 4. Bölge Müdürü Öner Özgür, sürücüleri Bolu Dağı Tüneli içerisinde hız yapmamaları konusunda uyararak, olası bir kazadan sonra yangın çıkması durumunda tünelin içindeki sıcaklığın 2 bin dereceye kadar çıkabileceğini söyledi.

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte Bolu Dağı'nda tedbirler arttırıldı. Karayolları 4. Bölge Müdürü Öner Özgür, kazaları azaltmak için özel çalışmalar yapıldığını kaydetti. Bolu Dağı Tüneli viyadüklerinde yaşanan kazaları önlemek için önlem aldıklarını ifade eden Özgür, viyadüklere kauçuk esaslı asfalt kaplama yaptıklarını belirterek, "İnşallah bu kaplama sayesinde araçlar viyadük üzerinde daha güvenli geçişler yapacak" dedi.

Geçen yıl 7,3 milyon euroya Bolu Dağı Tüneli ve viyadükler için özel buz algılama ve püskürtme sistemi kurduklarını belirten Özgür, sistemin bakım ve onarımını da yaptıklarını söyledi. Özgür, "Gerekli solüsyon tuzları satın aldık ve depoladık. Şu anda ekiplerle yeni modern araçlarla kışa hazırız" diye konuştu.

Sürücüleri 2 bin 700 metre uzunluğundaki Bolu Dağı Tüneli içerisinde hız yapmamaları konusunda uyaran Özgür, "Tünelin Avrupa standartlarında yapıldığından kimsenin şüphesi olmasın. Her şey Avrupa standartlarına uygun. Ancak tünel içerisinde meydana gelebilecek bir kazadan sonra yangın çıkması durumunda tünelin içindeki sıcaklık 2 bin dereceye kadar çıkabiliyor. Daha önce Avrupa'da yaşandı ancak Türkiye'de böyle bir şey olmadı. Dolayısıyla olası bir yangında 2 bin derece sıcaklık demiri bile eritebiliyor.Gerisini siz düşünün" dedi.

BOLU DAĞI TÜNELİ'Nİ KULLANACAK SÜRÜCÜLERE UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 15:38:04
Güncelleme :4 Aralık 2009 Cuma 18:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?