6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Bolu Dağı'nda ulaşım felç

İstanbul-Ankara karayolunun Bolu Dağı kesiminde gece boyunca etkili olan ve sabah saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı, ulaşımı zaman zaman durma noktasına getiriyor. 

Tipi şeklinde yağan kar zeminde tutma yaparken, Karayolları ekipleri güzergahta aralıksız olarak tuzlama ve kar kürüme çalışmalarını sürdürüyor. Sürücüler tipi şeklinde yağan kar nedeniyle zor anlar yaşıyor. Tipi nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman 20 metreye kadar düşüyor. Bolu Dağı polis istasyonu yetkilileri, trafiğin kapanmaması için büyük çaba sarf ederken, TIR'ların zincirsiz trafiğe çıkmasına izin verilmiyor. Bolu Dağı'nda meydana gelen kazalar nedeniyle de yol sık sık ulaşıma kapanıyor. 

Kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini arttırması ihtimaline karşı yetkililer, yola çıkacak sürücülerin araçlarında zincir bulundurmaları uyarısında bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 11:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yalçın IP: 88.242.137.xxx Tarih : 26.12.2006 19:29:22
Anakra İstanbul arası geçiş noktası diye tabir edilebilir Bolu dağı. Böyle önemli bir mevkiin kapanması acı bir durum. Tünel aralık da açılacak dediler ama hala açılmadı! Perşembe yol güzergahım bolu dağı.. Umarım o zaman açık olur.