3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bolu Dağı'nda ulaşım normale döndü

Bolu Dağı'nda dün sabah saatlerinden itibaren etkisini arttıran ve saatlerce kapalı kalan Bolu Dağı'nda ulaşım normale döndü. Türkiye'nin en önemli geçiş güzergahında kar yağışı devam ediyor.

Bolu Dağı Bölge Trafik İstasyonu yetkililerinde alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde bir TIR'ın makaslama yapması sonucu kapanan D-100 karayolunun İstanbul istikametinde trafik normale döndü. TEM Otoyolu'nun Ankara kesiminde ise, karayolları ekiplerinin çalışmaları sonrasında yolda biriken karlar temizlenerek ulaşım normale döndürüldü.

Yetkililer, çile yolu haline dönen Bolu Dağı'nda buzlanamaya karşı sürücüleri uyarıyor. Kar yağışının bugünde devam edeceği Bolu Dağı'nı kullanacak sürücülerin araçlarında mutlaka zincir bulundurmalarını isteyen polis ekipleri, ağır tonajlı araçların yol kapanmalarında en büyük etken olduğunu ifade ettiler.

Çok sayıda trafik kazasının meydana geldiği karayolunda ölümlü trafik kazası meydana gelmezken, çok sayıda yaralamalı trafik kazası yaşandı. Güzergahta ağır tonajlı araçların zincirsiz gitmelerine izin verilmiyor. Bolu kent merkezinde çok sayıda araç bekletiliyor. Son yılların en şiddetli kar yağışına direnen Bolu Dağı'nda şimdiki tehlike ise buzlanma. Zeminde biriken karın altında meydana gelen gizli buzlanma sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar'da dün akşam saatlerinde Bolu Dağı'nda incelemelerde bulundu. Vali Akpınar, ulaşıma kapanan yollarda yetkililer ile görüşerek yolun bir an önce açılması için ne gerekiyorsa yapılmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 10:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?