27
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Bolu Dağı'nda ulaşım normale döndü

Bolu Dağı'nda sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapanan Bolu Dağı Tüneli ile D-100 Karayolu, polis ve karayolları ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrası ulaşıma açıldı. 

Öğle saatlerinden itibaren sık sık kapanan Bolu Dağı Tüneli, karayolları ekiplerinin tuzlama ve kar kürüme çalışmaları sonrasında ulaşıma açıldı. Özellikle Dağkent viyadüklerinde yaşanan buzlanma sonrası çok sayıda TIR kayarak ulaşımın kapanmasına neden olmuştu. Yollarda saatlerce mahsur kalan sürücüler de yolun açılması ile rahat bir nefes aldı. Tünelin ulaşıma kapanmasından sonra Bolu Dağı'nın özellikle Karanlıkdere ve Yumrukaya kesiminde artan trafik yoğunluğu ise azalmaya başladı. Ağır tonajlı araçlar zeminde oluşan kar nedeniyle Paşaköy Kavşağı'ndan zincirsiz gönderilmezken, polis ekipleri otomobillerde zincir bulundurma zorunluluğu getirdi. 

Bu arada, kar yağışının zeminde tutma yaptığı Bolu Dağı'nda sürücüler gece yaşanabilecek buzlanma ve don olayına karşı uyarılıyor. Bolu Dağı Polis İstasyonu Amiri Orhan Başaran, bu gece yola çıkacak sürücülerin araçlarında mutlaka zincir ve çekici halatı bulundurmalarını istedi. Başaran, "Kar yağışı sonrası don ve buzlanma bekliyoruz. Yola çıkacak sürücüler daha dikkatli ve yavaş seyretsinler. Kar yağışına karşı araçlarında zincir bulundursunlar. Kimsenin burnu kanasın istemiyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2007 Pazar 18:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?