6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Bolu doğalgaza kavuşuyor

AKP Bolu İl Başkanı Fatih Metin, 25 Aralık'ta doğalgaz yapım ihalesinin gerçekleştirilerek, 2007 yılının Nisan ayında kazmanın vurulacağını söyledi. 

AK Parti İl Başkanı Fatih Metin, 2007 yılı içerisinde doğalgazın mutlaka Bolu'ya geleceğini belirtti. Metin, "Biz laf değil, icraat üreten bir partiyiz. Doğalgaz konusunda yaşanan sıkıntıları biliyoruz ve çalışmalarımızı aralıksız olarak devam ettiriyoruz. İl teşkilatları olarak milletvekillerimizle birlikte çalışarak konunun takibini yapıyoruz. 1991 yılından beri konuşulmaktan öte hiçbir şey yapılmamış bir konuyu biz programa aldırdık. Bundan 4 yıl önce başlayan süreç sonucunda geçen sene Haziran ayında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun yapmış olduğu şehir içi dağıtım ihalesini de gerçekleştirdik. Bunun ikinci adımı da boru hattının döşenmesi ihalesiydi. Bununla ilgili büyük çaba göstererek takip ettik, ancak Kamu İhale Kanunu'ndan kaynaklanan problemler nedeniyle iki tane ihalemiz iptal oldu. Ancak bizler konunun peşini bırakmadık. Botaş'daki bütün sıkıntılara rağmen ihale tarihini aldık" dedi. 

Botaş'ta bürokratik sıkıntılar olmadığını, ancak teknik personel yetersizliğinin bulunduğunu ifade eden İl Başkanı Metin, "AKP Bolu Milletvekilleri Yüksel Coşkunyürek ve Mehmet Güner'le Botaş'a gittik. Milletvekilimiz Yüksel Coşkunyürek bu konuyu yakından takip etti. Biz de Ankara'ya gittik geldik ve netice itibari ile bu müjdeli haberi aldık. Takiplerimiz sonunda 25 Aralık 2006 tarihinde inşallah bütün Bolulular'ı temel atma törenine davet ediyoruz. Doğalgaz'ın geliş süreci engellenemez. Bu müjdeyi de bütün Bolu'ya vermekten dolayı bir il başkanı olarak mutlu ve sevinçliyim" diye konuştu. 

Yapım ihalesinden sonraki 3 aylık süreçte yer teslimi yapılacaını kaydeden Metin, para probleminin ise olmadığını belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2006 Salı 14:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?