26
Mayıs
2024
Pazar
BOLU

'Bolu halkı çileye hazır olsun'

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yapımı devam eden kolektör ve doğalgaz hattı çalışmalarını basın mensuplarına gezdirerek bilgi verdi.

Yapımına bu yıl başlanan ve Büyüksu Deresi'ne boşaltılan atıkları arıtma merkezine taşıyacak olan kolektör hattı ve doğalgaz boru hattında yapılan çalışmaları basın mensuplarına gezdiren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bundan 50 yıl önce balıkların yaşadığı fakat bugün kokudan yanına bile yaklaşılamayan Büyüksu Deresi'ni kurtarmak için başlatılan kolektör hattıyla ilgili bilgi verdi.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bolu'da TOKİ'nin kanalizasyonlarından tutun da tüm köylerin kanalizasyonları yani Büyüksu Deresi'ne verilen tüm kanalizasyonlar bundan sonra kolektör hattıyla arıtma tesisine kadar taşınacak. Bu Büyüksu Deresi'ni kurtarma projesidir. Bugüne kadar kirlettiğimiz Büyüksu Deresi artık önümüzdeki Nisan ayı itibariyle tertemiz akmaya başlayacak" dedi.

Boluluların uzun süredir bekledikleri doğalgazın nihayet Bolu'ya geleceğini belirten Yılmaz, kısa süre önce ihalesi yapılan doğalgaz hattının döşenmeye başlandığını boruların Gölköy kavşağına kadar geldiğini ifade etti. Yılmaz, coğrafi olarak çanak konumunda olan Bolu'da özellikle kış aylarında yaşanan hava kirliliğini önlemek amacıyla doğalgazın büyük önem taşıdığını söyleyerek, "Bolu'da özellikle kış aylarında yaşadığımız hava kirliliğinden herkes şikayetçi. İlimizin çanak konumunda olması ve hava sirkülasyonunun yaşanmaması nedeniyle hava kirliliği daha fazla hissediliyor. Bu sebeple doğalgaz bizim için daha çok önem kazanıyor. Şu an geldiğimiz noktada borular döşenmeye başlandı. Umut ediyoruz ki önümüzdeki yıl organize sanayi bölgesinde doğalgazı kullanmaya başlayacağız" şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz özellikle önümüzdeki yıl Bolu'da alt yapı çalışmalarının hız kazanacağını, bu sebeple halkın çile çekeceğini belirterek, vatandaşların buna hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi. Yılmaz, "Biz Bolu'nun gelecek 50 yılını planlıyoruz. Şu an alt yapımızın pek sağlıklı olduğu söylenemez. Biz önümüzdeki yıl kanalizasyon, doğalgaz ve temiz su hattı çalışmalarına şehir merkezinde başlıyoruz. Bu sebeple her yeri kazacağız. Bazı nimetlerin külfetleri de vardır. Bu sebeple Bolu halkı çileye hazır olsun, biraz dişini sıksın" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 16:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?