3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bolu sağlıklı su içecek

Çele Barajı ve Karadere sularının tahsisi konusunda DSİ ile görüşmelerini sürdüren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bu bölgelerde incelemelerde bulundu. 

Yılmaz, Çele Barajı ve Karadere sularının tahsisi yapıldıktan sonra Boluluların daha güzel sular içeceğini söyledi. 

Başkan Yılmaz, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, "Bolu'nun geleceğinde içme suyuyla ilgili düşündüğümüz önemli projelerimizden bir tanesi Çele Barajı'dır. Tespit ettiğimiz bu baraj, Devlet Su İşleri'nin kayıtlarına da Çele Barajı olarak girmiştir. Barajın yapılacağı bölgedeki akan dere, Hızar Deresi'dir. 

Hemen tepenin arkasında da Tohumluk Deresi var. Tohumluk Deresi'ni de alarak buraya yönlendireceğiz ve burayı rezerve haline getireceğiz. Burada su miktarı olarak 13 milyon metreküp civarında su kütlesi oluşacak. Bu şekliyle de Çele Barajı'nda toplanacak su; şu andaki Bolu'nun nüfusuna tek başına yetip artacak bir baraj oluşacaktır. Ayrıca ileride bu barajda elektrik enerjisi üretmek de düşünülebilir. Devlet Su İşleri buradaki derede su ölçümlerine devam ediyor. Setlerin geleceği yerlerde yer altı ölçümleri yapıldı ve uygunluğu mütalaa edildi" dedi. 

Çele Barajı'nın mutlaka yapılacağının altını çizen Yılmaz, "Biz önümüzdeki dönem içerisinde artık projeyi kazanılmış hak olarak görüyoruz ve nasıl olsa devam ettireceğiz. Devlet Su İşleri yükümlülük olarak bunu aldı ve önümüzdeki dönem içerisinde tahsisi bitmiş durumda olan bir iş olarak, her zaman Bolu Belediyesi'nin Bismillah deyip neticeye gidebileceği bir projedir burası. Onun için buraya çok ehemmiyet veriyoruz. Seçim öncesinden beri konuyla ilgili yaptığımız çalışmalar artık belli bir aşamaya geldi. Buraya tesis kurulabilmesi için Devlet Su İşleri en az 5 yıl ölçüm yapmak istiyor. Şu anda onun 2.5 yılı bitmiş durumda. Yani 2.5 yıl sonra buraya baraj yapılacak duruma gelecek" diye konuştu. 

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Karadere için de destek istediğini söyledi. Yılmaz, "Bolu'nun içme suyu olarak tahsisini yapmak istediğimiz sulardan biri de Karadere'dir. Geçmişte bu suların bir dilekçeyle tahsisi yapılabilecekken başka yerlere tahsisi yapıldığı için, biz almak için uğraş vermekteyiz. 3 yıldan bu yana bu suların tahsisiyle uğraşıyorum. Bütün amacım ve çabam bu suları Bolumuza kazandırmak ve tahsis etmek. Bu suları aldığımız zaman Bolu, Kökez suyundan çok daha kaliteli suya kavuşmuş olacak. Bu sularda mercan balığı yetişiyor ve çok temizdir. Bu suları Bolumuza kazandırmak için herkesten destek bekliyorum. Resmi kurumlardan destek bekliyorum. Bolu'nun geleceği için uğraşıyoruz. Bu suları Bolu'ya kazandırabilirsek, Bolu'nun içme suyu olarak değerlendirebilirsek, Bolu'nun artık gelecekte de su problemi ortadan kalkmış olacaktır. Benim bütün gayretim Bolu içindir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 14:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?