3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bolu sokaklarında liseli çete avı

Bolu'da, geçen günlerde eğitim gördüğü okulda öğretmen ve arkadaşlarını rehin alan 17 yaşındaki U.S., bu kez de 10 arkadaşıyla birlikte lise öğrencilerinden haraç toplamak isterken çıkan kavgada gözaltına alındı.


Mimar İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi U.S., 6 Ekim'de meydana gelen olayda, bunalıma girerek iki bıçakla öğretmeni ve sınıf arkadaşlarını bir saat boyunca rehin almıştı. Daha sonra okulda bir odaya giderek kendini öldürmek isteyen U.S. polisler tarafından etkisiz hale getirilmişti. Okul yönetimi tarafından disiplin cezası verilen U.S., bir başka liseye gönderildi.


İddiaya göre U.S., dün akşam Aktaş Mahallesi'nde katlı otopark önünde bir grup öğrenciden haraç almak istedi. U.S. ve arkadaşları haraç vermek istemeyen öğrencileri tekme tokat dövdüler. İki grup arasında çıkan kavgayı ayıran vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine çok sayıda polis geldi.


Bolu polisi, sokak sokak dolaşarak kaçan lise öğrencilerini yakalamak için operasyon başlattı. Polisler yaşanan kovalamacanın ardından U.S.'yi otoparkın altında bulunan lostra salonunda, arkadaşlarını ise İzzet Baysal Caddesi ve Aktaş Mahallesi'nde gözaltına aldı. U.S. ve arkadaşları, İzzet Baysal Polis Merkezi'ne götürüldü. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 12:10:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?