4
Mayıs
2024
Cumartesi
BOLU

Bolu SSK'da eziyet bitiyor

Bolu’da 12 Kasım Depremi’nden sonra ağır hasar alan ve yıkıldıktan sonra prefabrik hastanede hizmet vermeye başlayan Bolu SSK Hastanesi’nin yeni binasının 2004 yılı ocak ayında hizmete açılacağı bildirildi.

2003 yılının Ocak ayında başlanan yeni hastane inşaatı, "Terra-1" projesi kapsamında Avrupa Kalkınma Bankası’ndan alınan kredi ile yapıldı. Yılbaşında hizmete girecek olan 250 yatak kapasiteli SSK Hastanesi, 15 trilyon liraya mal oldu.

4 yıldır prefabrik hastanede günde 750 hastayı muayene ettiklerini ve zor şartlar altında hizmet verdiklerini söyleyen SSK Bolu Hastanesi Başhekimi Dr. Erdal Kaya, hastanenin yapımının SSK ve Avrupa Kalkınma Bankası arasında imzalanan, karşılıklı protokol kapsamında yapıldığını söyledi.

Başhekim Kaya, "12 Kasım Depremi’nden sonra ağır hasar alan hastanemiz, prefabrik hastanede hizmet vermeye başladı. 4 yıldan bu yana prefabrik hastanede, günde 750 hastayı zor şartlarda muayene ediyoruz. İmkansızlıklar yüzünden 7 ay önce yatak servisimizi kapattık. Prefabrik hastanemizde fiziki mekan yetersizliğimiz had safhada. Günde bin kişi muayene olmak için hastanemize geliyor, ancak hastanemizde Radyoloji ve Anestezi uzmanı yok. Yeni yapılacak hastanenin hizmete girmesi ile bu sıkıntılar ortadan kalkacak." dedi.

250 yatak kapasiteli yeni hastanenin son teknolojiyle donatıldığını ifade eden Başhekim Erdal Kaya, "Yapılan her işlem bilgisayar ortamında denetlenecek. Yeni açılan hastane herkesin imrenerek bakacağı, 5 yıldızlı bir hastane olacak. 4 yıldır çektiğimiz sıkıntılar 1 ay sonra bitecek." diye konuştu.
Kaya ayrıca, binanın depreme dayanıklı olarak inşa edildiğini de söyleyerek, "Olası bir depremde bu hastane hasar görürse, Bolu’da yıkılmayan bina kalmaması lazım." şeklinde konuştu.

BOLU-(İHA)
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2003 Pazartesi 17:26:33
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 14:29:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?