3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bolu ürünleri anabolu markası olacak

BOLU ÜRÜNLERİ ANABOLU MARKASI OLACAK

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yöreyi tanıtan ürünleri 'Anabolu' adı altında bir marka haline getireceklerini söyledi.

Başkan Yılmaz, kalıcı konutlar iş merkezinde kurulan Beh-Der İmalathanesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. İmalathanenin ve Beh-Der tarafından üretilen yöresel ürünlerin tanıtımının yapıldığı toplantıda konuşan Yılmaz, bu uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, "Amacımız Bolu'ya has el ve ev işlerinden ürünler zinciri oluşturmak, Türkiye ve dünyaya bunları tanıtmak. Bolu daha önce devletin yapmış olduğu bu mekanlardan istifade edememiştir. Bildiğiniz gibi Türkiye'de ilk defa Bolu Belediyesi olarak yöresel ürünler satış yeri hazırladık. Atatürk Orman Parkı'nda yöresel ürün satışı ile ilgili bir yer oluşturduk. Oluşturduk ama orada kim ne satacağı konusunu söyledik. Bir çok basın toplantısı yaptık. Kimin ne işi varsa gelsin burada çalışmaları birlikte yürütelim dedik. Bu konuda halk eğitim merkezleri ve ilçelerle kaymakamlarla yaptığımız görüşmelerde de bir netice alamadık" diye konuştu.

Beh-Der tarafından yöresel ürün üretiminin Türkiye'de ilk olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, "Bildiğiniz gibi Bolu Belediyesi'nin bir kadın meclisi var. Onlarla yaptığımız istişareler neticesinde kadın meclisimizden oluşan Beh-Der adlı bir dernek oluşumu sağlandı. Beh-Der'deki bayanlarımız müthiş bir gayret gösterdiler. Bolu adına ne üretebiliriz, bunun üzerinde çalışıyorlar. Bu çalışmalarla önce Bolu'ya has bebekler, el işleri yapıldı. Daha sonra da yiyecek ürünleri üzerinde çalışmaya başladılar. Yeni bir kozalak reçeli var. Bu Türkiye'de ilk kozalak reçelidir. Bunun tescillenmesi gerekiyor. Biz bunu duyurduktan sonra iki firma da tescil için müracaat etmişler, bu da hoşumuza gitti. Ticari işlerde böyle yarışlar olabiliyor. Bizim işimiz ticari yarış değil, Bolu'ya ait ürünler üretmek. Ondan sonra herhalde kızılcık tarhanası, eriştenin çeşitlerinden yapıyorlar. Bir çeşit bildiğimiz erişte vardı, burada 4 çeşit erişte üretiliyor. Bunlar zaman içersinde çoğalarak artacaktır. Amacımız Bolu'ya has el ve ev işlerinden ürünler zinciri oluşturmak, Türkiye ve dünyaya bunları tanıtmak" dedi.

İmalathanede üretilen ürünlerin profesyonel olarak satışının yapılması için de çalışmalar yapıldığını kaydeden Başkan Yılmaz, şunları söyledi; "Bu çalışma neticesinde Anabolu markası doğdu. Marka Bolu'nun ev ve el işlerini simgeleyen profesyonel bir marka oldu. Daha sonra da ürünleri tescilleyeceğiz. Eğer Bolu'ya ait bir saray helvası, Bolçi varsa bu da Anabolu markası adı altında satılacak. Bolu'ya ait ne varsa satış yerinde Anabolu markasına ait bir stand olacak ve orada Bolu'ya ait bütün ürünler satılacak. Bu satış önce Türkiye'den başlayacak ve yurtdışına çıkacak. Hedef çok büyük. Önümüzdeki sene dağdaki bütün alıçlar toplanacak, bütün böğürtlenler, kuşburnular, büyün kızılcıklar ve kozalaklar toplanacak. Bunlarla halkımız ve köylülerimiz de bir gelir elde edecekler. Yöresel denilip de doğal olmayan ürünler satılırken, bizler tamamen doğal yöresel ürünlerimizi satacağız. Bu çalışma da ilk defa bir şehirde yapılıyor ve gelecekte de diğer şehirlere sirayet edecektir. Böyle bir çalışmayı başlattıkları için başta kadın meclis başkanına ve Beh-Der Derneğimize ve başkanına teşekkür ediyorum."

BOLU ÜRÜNLERİ ANABOLU MARKASI OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 18:14:00
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 18:29:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?