3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bolu ve Dong-Hae kardeş oldu

Güney Korenin Dong-Hae Belediyesi ile Bolu Belediyesi arasında "Dost Belediye" protokolü imzalandı.


Dong-Hae Belediye Başkanı Hakki Kim ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve meclis üyeleri ile bir araya geldi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Dong-Hae Belediye Başkanı Hakki Kim "Dost Belediye" protokolü imzalayarak hayırlı olsun dileklerinde bulundular.


Dong-Hae Belediye Başkanı Hakiki Kim ilk olarak sıcak karşılamadan dolayı Başkan Yılmaz'a ve Belediye Meclis üyelerine teşekkür ederek, ''Her şeyden önce, Türkiye'nin, Bolu ve Güney Kore'nin Dong-Hae ile uluslararası dostluğu ve etkili gelişme için dostluk antlaşmasını imzalamaktan gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti ve Güney Kore arasında tarihten gelen ilişkileri Kore savaşı, 2002 Dünya Kupası'nda gösterdiğimiz kaynaşmayla güveni güçlendirilmişti. Devamında beraberliğimiz bu kardeşlik protokolüyle devam edecektir. Özellikle, ben Bolu'yu çevreci ve gelecek kuşaklara temiz çevre bırakmak için temiz enerji arayışında olan bir şehir olarak tanıdım. Dong-Hae bölgesinde ekolojik çevrenin kaynağı olan temiz denizi ile çevresel anlamda endüstriyel alt yapı açılıyor. Güney Kore'de çevresel anlamda örnek şehir olarak birinci bulunmuştur" dedi.


Yılmaz ise Güney Kore ile Türkiye'nin dostluklarının 1950 yılında başladığını belirterek, ''Dostluğumuza sebep olan bir savaştı ama ülkeler arasında savaş olmadan dostlukların devam etmesini istiyoruz. Birçok ülkeyi dolaştık, bu ülkeler arasında Güney Kore ve Dong-Hae ilinde o kadar sıcak karşılandık ki, Türklerin orada bu kadar çok sevildiğini ancak oraya gittiğimizde anladık. Bu dostluk ve kardeşliğin önümüzdeki dönemlerde de devam etmesini temenni ediyorum. İki ili karşılaştırdığımızda coğrafi yapısı hemen hemen aynı sadece, Bolu'da deniz yok orada var. Yaradan iki ile de doğal güzellikleri sonuna kadar vermiş ve bu güzellikleri koruyarak geleceğe taşımak zorundayız. Donghae'de araçlar benzinle değil, doğalgazla çalışıyor ve inşallah önümüzdeki dönem içersinde havası, suyu, çevresi ve çöpü temiz bir Bolu olarak dünyanın en güzel illerinden biri olması konusunda çalışıyoruz. Bu konuda bizlere destek veren Donghae Belediye Başkanı Hakki Kim'e de teşekkürlerimizi sunuyorum" diye konuştu.
Başkan Yılmaz, konuk başkana Türk ve Kore bayrağının bulunduğu bir tablo ve Bolu Belediyesi bayrağını hediye etti. Dong-Hae Belediye Başkanı Hakki Kim ise özel küçük paketleri ve Kore'den getirdiği hediyeleri takdim etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 17:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?