9
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Bolu Zabıtası dilencilerin korkulu rüyası oldu

Bolu Belediyesi Zabıta Ekipleri Kent merkezinde Dilenci Operasyonu yaptı. Bolu Zabıta Müdürü Fikret Özsarıkamış: “Kent merkezinde dilencilere, korsan kitap ve kaset satanlara göz açtırmıyoruz” dedi.

Bolu Belediyesi Zabıta Ekipleri kent merkezinde dilenci operasyonu yaptı. Zabıtalar, yaşlı bir dilencinin çantasında 60 milyon lira buldu.

Bolu Zabıta Müdürü Fikret Özsarıkamış, kent merkezinde zabıta ekiplerinin dilencilere, korsan kitap ve kaset satanlara göz açtırmadığını belirterek, ’’2003 yılında kent merkezinde korsan basılmış kitap ve kaset satanlara yönelik olarak yaptığımız operasyonlarda 2 bin 500 kaset ve 600’e yakın kitap ele geçirildi’’ dedi.

Özsarıkamış, kent merkezinde aileleri tarafından dilendiren çocukların alınan tedbirle dilenmeyi bıraktığını da ifade ederek, ’’Çocuklarını dilendiren aileleri yakın takibe aldık, kendilerine her türlü yasal uyarıyı yapıyoruz. Zabıta ekipleri zaman zaman yaptığı operasyonlarla, kent merkezinde dilenen şahısları topluyor’’ diye konuştu.

ÇANTASINDA 60 MİLYON LİRA ÇIKTI

Bolu Belediyesi zabıta ekipleri İzzet Baysal Caddesinde yaptıkları denetimlerde caddede dilenen 70 yaşındaki yaşlı bir dilenciyi, yanında bulunan çanta ile birlikte zabıta merkezince getirdiler. Hasta olduğunu ve hiç parası bulunmadığını belirten yaşlı dilencinin, yanında bulunan çantada zabıta ekipleri, gizlenmiş olarak 60 milyon lira buldular.

Zabıta ekipleri, yaşlı dilenciye gerekli uyarıları yaptıktan sonra serbest bıraktılar.



EYÜP KARAKAŞ-KENTHABER/BOLU
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2004 Cumartesi 15:43:42
Güncelleme :8 Mayıs 2004 Cumartesi 15:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?