8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu'da AKP ile CHP mahkemelik oldu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Bolu İl Teşkilatı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Merkez İlçe Başkanı Sinan Ayhan'ı parti ve adaylarına hakaret ettiği gerekçesiyle mahkemeye verdi.
Bolu'da yerel televizyon kanalında CHP Merkez İlçe Başkanı Sinan Ayhan'ın, AKP ve Bolu Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz'a küfür ettiğini iddia eden AKP Bolu İl Başkanı Fatih Metin, Sinan Ayhan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve 50 milyar lira tazminat davası açtıklarını söyledi. Metin yerel televizyon kanalını izleyenlerin çok talihsiz bir açıklamayla yüz yüze geldiğini ifade ederek şunları söyledi:
"Basın mensuplarının karşısına çıkan CHP Merkez İlçe Başkanı Sinan Ayhan, sağa sola galiz küfürler savurarak, limanını kaybetmiş gemiler gibi nerede duracağını bilmeden, siyasetin seviyesini tamamen düşüren bir açıklama yaptı. Yaptığı bu açıklama ile Sinan Ayhan ve CHP, Bolu'da siyasetin seviyesini alçaltan bir üslubu ilk kez sergileyen siyasi parti ve siyasi yetkili olarak tarihe geçti. Hangi partiye gönül vermiş olursa olsun, CHP'ye gönül vermiş insanımız dahil tüm izleyenler Bolu insanının terbiye ve ahlak anlayışının tersine bir üslup ile Belediye Başkan adayımız Alaaddin Yılmaz'a iftiralar atan, tahkir eden CHP Merkez İlçe Başkanı Sinan Ayhan'ı ayıplamıştır. Sinan Ayhan'ın suç teşkil eden bu ifadelerine gerekli hukuki girişimlerde bulunduk. Ayrıca 50 milyar lira değerinde manevi tazminat davası açtık. İddiasını ispat edemeyen müfteridir."
Öte yandan CHP Merkez İlçe Başkanı Sinan Ayhan ise yaptığı açıklamada, "Bizim siyasi etiğimizde küfür etmek, karalamak yoktur. Biz doğru bildiğimizi de söylemekten geri kalmayız. Bugüne kadar kimseye bırakın küfür etmeyi, incitecek bir söz söylemediğimi Bolu halkı çok iyi bilir. Benim bazı gerçekleri bu kadar açık ve net ortaya koymam kendilerini neden bu kadar rahatsız etti anlamıyorum. Yarası olan gocunur" diye konuştu.
BOLU - İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 23:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?