8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu'da deprem tatbikatı

Oyak Grubu’na bağlı Bolu Çimento Fabrikası’nın bahçesinde yapılan deprem, yangın ve arama kurtarma tatbikatının ilk bölümünde tatbikata katılan Sivil Savunma ve kurtarma ekipleri yaşanan bir deprem sonrasında enkaz altında kalan bir vatandaşı kurtardı.


Tatbikatın ikinci bölümünde ise Çimento Fabrikası’nın bahçesinde hazırlanan prefabrik baraka yakılarak yangın tatbikatı yapıldı. Yanan prefabrik barakaya Bolu Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri müdahale etti. Yapılan tatbikatta fabrikanın çeşitli bölümlerinde çalışan ve yaşanan deprem felaketinde yaralanan işçilere Bolu Çimento Fabrikasında görevli doktorlar ve hemşireler müdahale etti.

Tatbikatta yaralananlar için Kızılay çadırı ve ilk yardım ekipleri hazır bulundu. Ambulanslar tarafından getirilen yaralılar Kızılay çadırlarının ön tarafından hazır bulunan doktorlar ve hemşireler tarafından tedavi altına alındı.


Bolu Çimento Genel Müdürü Kemal Ümit Özel, Bolu’da ilk defa böyle bir tatbikatın gerçekleştiğini belirterek, "İnsanlar yaşanan felaketlerden zarar görmekte. Yapılan tatbikatlar sayesinde olabilecek bir deprem, sel, erozyon ve yangın gibi felaketlerde neler yapılması gerektiği konusunda eğitiliyoruz" dedi.

iha-bolu
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2004 Cumartesi 10:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?