3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bolu'da evet-hayır kavgası

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi Bolu İl Başkanı Sabri Şatıroğlu, AK Parti’nin Bolu-Gerede arasındaki TEM yolunun kenarındaki billboardlara referandum ile ilgili reklam vermesini savcılığa şikayet etti. Şatıroğlu, 23 Ağustos’tan önce propaganda amaçlı reklamların yasak olduğunu belirterek, reklamların kaldırılmasını istedi.

12 Eylül’de Anayasa değişikliği için yapılacak referandum öncesi Ak Parti tarafından TEM yolunun Bolu Dağı ile Gerede arasındaki bölümünde, yol kenarındaki dev bilboardlara referandumla ilgili reklam asıldı. MHP Bolu İl Başkanı Sabri Şatıroğlu üzerlerinde partinin logosu ile ‘AB standartlarında Anayasa Mahkemesi’ne evet’, ‘Yaş kararlarına yargı yolu açılmasına evet’ ve ‘Evet söz milletin, evet karar milletin’ yazılı billbordlarla ilgili olarak Bolu Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundu. Sabri Şatıroğlu, referandum yasaklarını gerekçe göstererek billboardların kaldırılmasını talep etti. Sabri Şatıroğlu’nun, 10 Ağustos’ta yaptığı şikayetin ardından savcılık soruşturma başlattı. Bolu İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler billboardların bulunduğu alanlarda tespit çalışması yaptı. Bilbordları asan kişiler hakkında da inceleme başlatıldı.

Referandum genelgesine göre 23 Ağustos tarihinde sabit panolara asılması gereken afişlerin bu tarihten önce asılmasının genelgeye aykırı bir durum ve suç teşkil ettiğini söyleyen Sabri Şatıroğlu, “Bu nedenle biz müracaatımızı yaptık. Gereğinin de ilgili yetkililerinin yerine getireceğine elbette ki inanıyoruz. Başta hükümet olmak üzere önce kendilerinin örnek olması ve ondan sonrada başkalarından istemeleri gerekli. Devlet görevlilerinin, makamlarının bu durumu değerlendirip gereğini de yapacağına da inanıyoruz. İnşallah beklediğimiz gibi olur. Onların zihnindeki, kafasındaki düşünceleri bilemiyoruz. ‘Biz hükümetiz, biz çoğunluğuz, biz istediğimizi yaparız’ felsefesi var. Yoksa şikayet olur, şikayet oluncaya kadar bizim afişlerimiz orada kalır düşüncesi mi var. Onların kurgularını bilemiyoruz. Ama biz yasalar ne emrediyorsa onu yapacağız, vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

 

...
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2010 Perşembe 14:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?