8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu'da işçilerden 'çadırlı' eylem

Bolu’da Bol-Pat fabrikasından çıkartılan işçiler haklı mücadelelerini sürdürüyor. Bol-Pat fabrikasından sendikalı oldukları için işten çıkartılan 11 işçi, “Bizi sudan ucuz bahanelerden dolayı işten çıkardılar. Perişan bir haldeyiz. Bunun hesabını kim verecek” diye konuştular.

Bolu’da Patates Fabrikasından, sendikalı oldukları için çıkarıldıklarını iddia eden 11 işçi, fabrikanın yanında kurdukları çadırda protesto eylemi de başlattı.

Bolu’da sendikalı oldukları için işten çıkartıldıklarını iddia eden 3’ü kadın 11 fabrika çalışanı, fabrikanın yanına kurdukları çadırda işyerini protesto eylemi başlattı.

Türk-İş Bolu Temsilcisi Erdoğan Kefeli, BOL-PAT Bolu Patates Fabrikası’nda çalışan işçilerden 11’inin, sendikalı oldukları gerekçesiyle çeşitli bahanelerle işten çıkartıldığını öne sürerek, “TEK-GIDA İŞ Sendikası’na üye olan arkadaşlarımız haklarını geri alıncaya kadar, işten çıkartıldıkları fabrikanın yanına kurdukları çadırda eylem yapacaklar” dedi.

Kefeli, işten çıkartılan işçilerin 8-10 yıldır patates fabrikasında çalıştıklarını belirterek, ’’Bu arkadaşlarımız, yıllardır12 saat mesai yaparak çalışmış, mesai ücretleri ödenmemiş, 12 saat

boyunca 20 dakika bile yemek ve ihtiyaç molası yapmamışlar. Arkadaşlarımızın bütün haklarını geri alıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz’’ diye konuştu.

HAKLARIMIZ İADE EDİLİNCEYE KADAR EYLEME DEVAM

Çadırda eylem yapan işçiler, yemek ihtiyaçlarını, yakındaki Doğancı Köyü’nün halkı ve yakınlarının getirdikleri yiyeceklerle karşılıyor.

Bolu Patates Fabrikası (BOL-PAT) Müdürü Selçuk Taşkın ise, işten çıkartılan işçilerle ilgili hukuki sürecin devam ettiğini belirterek, ’’Bu aşamada bir şey söylemek yanlış olur. Şirketimizin avukatı, bu konuda hafta başında bir açıklama yapacak” dedi
EYÜP KARAKAŞ-KENTHABER/BOLU
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2004 Cumartesi 19:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?