6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Bolu'da temizlik harekatı

Bolu Belediyesi tarafından başlatılan yeni temizlik uygulaması hayata geçirildi. Başkan Alaaddin Yılmaz, amaçlarının en temizini yapmak olduğunu söyledi. 

Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan yeni uygulamaya Köroğlu Mahallesi'nden başlandı. Uygulamaya göre hergün belirlenen mahallenin bütün sokakları ekipler tarafından aynı anda temizlenecek. Yeni uygulama hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Gelecekte turizm ve üniversite şehri olacağını düşündüğümüz Bolu'nun temiz değil en temiz olması için gayret gösteriyoruz. Poşetle çöp toplama uygulamasına başladığımızda büyük sıkıntılar yaşamıştık. Kamuoyunun desteği sayesinde bu uygulama yerine oturdu. Bazı eksikliklerimiz tabiki var. Şu anda belirli ana arterlerde temizliği her gün yapıyoruz ama mahalle temizliklerine yeterince girememiştik. Her mahallenin temizliği ile ilgili bir çalışma başlattık. Hergün belirli saatler arasında aynı ekibimizle bir mahallede temizlik yapacağız. Bu Bolu'da ilk defa uygulanıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bu konuda bir çalışma yaptı. Bu uygulama sayesinde temizlenmemiş sokak bırakmayacağız" dedi. 

Köroğlu Mahallesi Muhtarı Abdullah Akgül ise, uygulamadan memnun olduklarını söyleyerek, Bolu Belediyesi'ne teşekkür etti. Akgül, "Belediye'nin yaptığı uygulama sevindirici. Bundan çok memnunuz. Bu uygulama geçmişte bir kez yapılmıştı. Ancak süreklilik gerekiyor" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 11:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?