3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bolu'da ulaşım sorunu kalmayacak

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kentin trafik ile ilgili her konusunu kapsayan ulaşım planlamasının son aşamaya geldiğini hayata geçecek proje kapsamında İzzet Baysal Caddesi'ne araç park edilemeyeceğini söyledi.


Yapımı bitmek üzere olan Katlı Otopark inşaatında gazetecilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'nun park sorununun bir an önce halledilmesi için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği belirtildi. Yapılan otoparkın 500 araçlık olduğunun altını çizen Yılmaz, "Yapımı devam eden ve ay sonunda tamamlanacak olan katlı oto park Bolu'da yaşanan park sorununa çözüm olacak. Dünyanın en büyük problemi trafik ve park problemidir. Bolu'da bu problem düşünülmemiş ayrıca çözüm de üretilememişti. Geçtiğimiz meclis döneminde çalışan arkadaşlarımızın çok büyük gayretleri ile bu yer belediye adına tescillendi ve yine buraya Bolu'nun mimarların yarıştığı yarışma neticesinde kazanan eserin yapımı sağlandı. Şu anda İzzet Baysal Caddesi'ne bitişik merkezi bir yer de 5 yüze yakın bir araç alabilecek bir otoparkı bitirmek üzereyiz. Bu tür büyük projeler Bolu'ya yapıldıkça Bolu'nun çehresi değişecektir" dedi.
Başkan Yılmaz sözlerine şöyle devam etti; "Biz bu projeler ile Bolu'yu geleceğe taşımanın heyecanı içerisindeyiz. Çok güzel bir çevrede yaşıyoruz ama çevre ile modernleşmenin uyumunu sağlayamamış durumdayız. Bu dönemde eğer hep beraber ciddi çalışabilirsek Bolu'yu dış güzelliği ile bütünleştirebiliriz. Bu konuda biz azimliyiz. Bolu her geçen gün daha iyi noktalara doğru ilerleyecektir. Tüm dünyada olduğu gibi bizimde en büyük ihtiyacımız otoparktır. Bolu'da trafik sorunu da ele alınıyor. Bolu'ya 35 yıldır oto park yapılmamış, oto park sorunu ele alınmamış. Önceleri üç aile için bir oto park yapılıyordu. Üç ailenin birinde araç bulunuyordu. Şimdi her ailenin bir aracı var. Bolu'nun oto park sorunu var. Bunun çözümü için çalışıyoruz. Bolu'yu oto park konusunda rahatlatacağız."
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, pazaryerine yapmayı planladıkları otopark ile ilgili de bilgiler verdi. Yılmaz, "Diğer taraftan bir de Pazaryeri otopark projemiz var ki o Bolu'nun belki de en önemli projesidir. Trafik açısından ve otopark açısından bin 500 aracın bulunabileceği Türkiye'de de bu büyüklükte sadece Ankara olan bir otoparkı yapmış olacağız. Bu sayede Bolu'da otopark diye bir sorunumuz olmayacak" şeklinde konuştu.


Yılmaz ayrıca, "Şu anda ulaşım ile ilgili bir planlamayı yapıyoruz. Ulaşım planlaması içerisindeki yetkili firma bu otoparkın İzzet Baysal Caddesi ile uyumu olmasını istiyor. Biz bu otoparkı yaparken caddeye giriş çıkış rahat olsun ve park edilmesin diye yaptık. İzzet Baysal Caddesi üzerine araç park edilip edilmeyeceğini yaptığımız müşterek konuşmalara sonrası vereceğiz. Ama ilerleyen süreçte cadde tamamen trafiğe kapatılacak. Zaten önümüzdeki hafta Bolu'nun ulaşımı ile ilgili yani parkından, bisiklet yoluna, durağından her şeyi ile ilgili bir çalışmayı bitirdik. Önümüzdeki hafta içerisinde de projeyi tüm Bolu Halkına göstereceğiz. Bundan sonra da İzzet Baysal Caddesi artık araç parkı yapılan yer olmayacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 16:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?