4
Mayıs
2024
Cumartesi
BOLU

Bolu'da yapılacak jimnastik şampiyonası da terör bahanesiyle iptal edildi

Bolu’da yapılacak olan Balkan Gençler Ritmik Jimnastik Şampiyonası, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya takımlarının, İstanbul’da yaşanan terör olaylarını ileri sürerek Türkiye’ye gelmemesi üzerine iptal edildi.

5-7 Aralık tarihlerinde Bolu Murat Canbaş Jimnastik Salonunda yapılacak olan Balkan Gençler Ritmik Jimnastik Şampiyonası’nın iptal edilmesi diğer takımların tepkisine neden oldu. Terörü bahane ederek şampiyonaya gelmeyen ülkelere jimnastik hocaları tepki gösterirken, şampiyonanın yapılacağı salonda yapılan hazırlıklar da boşa gitmiş oldu.

Şampiyonanın terör bahanesiyle iptal edilmesine bir anlam veremediğini söyleyen Jimnastik Hocası Şenol Türkdoğan, şampiyonanın yapılacağı salonda hazırlıkların tamamlandığını, terör bahane edilerek iptal edilmesinin ise üzüntü verici olduğunu söyledi. Türkdoğan, "Karara anlam veremedim. Futbolda da aynı şeyler oldu. Bunun diğer spor dallarına da yansıyacağına eminim. Bu tür kararlar ile sporun dışına çıkılmıştır" dedi.

Moldovyalı Jimnastik Hocası Alex Frotea ise, "Bu şampiyonaya gelmemelerinde bence terör birinci sebep değil. Belki de baştan beri gelmek istemiyorlar. Belki İtalya gibi ülkelerde olsaydı düşünmeden giderlerdi. Önyargılı davrandılar. 2 yıl önce Amerika’da bundan daha büyük bir terör olayı oldu. Kimse hiçbir şey söylemedi. Ya da bu şampiyona iki hafta sonra veya bir ay sonra yapılmalıydı" şeklinde konuştu.

CANER GÜNGÖR-BOLU (İHA)
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2003 Çarşamba 16:28:09
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 14:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?