8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolu'da zihinsel engelliler yarıştı

Bolu Emine-Mehmet Baysal Zihinsel ve Bedensel Özürlüler Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri, düzenlenen bilgi yarışmasında mücadele etti. Cumhuriyetin kuruluşundan, Türkiye’nin başkentine kadar bir çok soruya cevap veren özürlü öğrenciler, Atatürk’ün hayatını tabloda göstererek anlattılar.

Emine-Mehmet Baysal Zihinsel ve Bedensel Özürlüler Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi’ne ait oyun salonunda düzenlenen yarışmaya 84 öğrenci katıldı. Yarışmada, 6 gruba ayrılan öğrencilere 10’ar soru soruldu. 5 öğretmenin de jüri üyeliğini yaptığı yarışmada, 8. sınıf öğrencisi İsmail Öztürk, tüm sorulara doğru cevap vererek birinci oldu.

Okul Müdürü Naim Gücüyener, öğrencilere verilen eğitimi göstermek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Öğrencilerimiz burada eğitim alarak toplumun bir ferdi olmaya çalışıyorlar. Aldıkları eğitim sayesinde topluma ayak uydurabilir seviyeye geliyorlar. Bunun için de öğretmen arkadaşlarımız özverili şekilde çalışıyor. Bu yarışmanın sonucunda da azmin zaferi kazandı" dedi.

Birinci olan İsmail Öztürk’e çeşitli hediyeler verildi.

BOLU-(İHA)
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2004 Cuma 17:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?