3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bolulu esnafa büyük destek

S.S. Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Yoltaş, esnafın merakla beklediği kooperatiften kullanılan kredilerin taksitlendirilmesiyle ilgili önmeli açıklamada bulundu.


Kooperatif Başkanı Ahmet Yoltaş, yaptığı açıklamada, "Kooperatifimize 31.12.2008'den önce borcu olan esnaflarımızın ana paralarını 31.12.2009 tarihini geçmemek kaydıyla, bu süre içersinde taksitlendirme kolaylığı getirmişlerdir. Hatta merkez birliğimiz kooperatiflerimizle birlikte ellerini taşın altına koyarak örneği görülmemiş bir ilke imza atmışlar, bu taksitlendirme süresinde ödenecek taksitlerden; hiçbir faiz almama kararı vermişlerdir. Bizler de bunu aynen uyguluyoruz" dedi. Esnafın sıkıntılı günler geçirdiğini belirten Başkan Yoltaş, bu nedenle önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek mahalli seçimlerde göreve gelecek belediye başkanlarından esnaf için çeşitli taleplerde bulundu. Yoltaş, "Esnafımızın açısından tabela vergilerini bir yıl dondurabiliriz. Esnafımızın belediye ile olan ruhsat vesaire işlerinde indirimlere gidebiliriz. Yine pazar günü ruhsatlarını da bir müddet ücretsiz yapabiliriz" diye konuştu. Yaşanan ekonomik krizin en çok küçük esnafı etkilediğini belirten Başkan Yoltaş, "Dünyada başlayan ekonomik daralma, ülkemizi de etkilemiştir. Maalesef bu ekonomik daralmaların sonucunda her zaman en çok etkilenen biz esnaf olmaktayız. Bu tür zorluklarda, ekonomik daralmalarda bana göre suçlu ve neden aramaktansa biran önce bir araya gelip bu sıkıntılardan esnafımız, işçimiz, memurumuz, emeklimiz, sanayicimiz, tüccarımız ve ülkemiz nasıl kurtulur diyerek bunun çalışmalarını yapıp, çarelerini aramamız daha doğru olur diye düşünüyorum. Yoksa birilerini eleştirmek, birilerini suçlamak çok kolaydır. Ama önemli olan çözüm bulmaktır" dedi.


Kredilerin yapılandırılması için uzun süredir çalışma içerisinde olduklarını belirten Yoltaş, "Geçtiğimiz günlerde hepimizin de malumu olduğu üzere tüm Türkiye'deki Esnaf Kefalet Kooperatifleri'nden kredi alan esnafımız, bu kredilerini ödemekte zorlanmakta ve kredilerini ödeyememekteydiler. Bu durum sadece bizim kooperatiflerde değil tüm bankalarda, kredi kartlarında, vergi dairelerinde ve kişisel alış verişlerde de insanlar gelirleri düştüğünden dolayı borçlarını ödemekte zorlanıyorlar. Bizim üstümüze düşen görev, kooperatifimize borcu olan esnaflarımızın bu durumdan kurtulabilmeleri için gerekli çalışmaları yapmaktır" dedi. Yoltaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bu yoğun çalışmalarımızın neticesinde merkez birliğimiz gerekli çalışmaları yapıp esnaflarımız için bütün fedakarlıkların ve kolaylıkların yapılmasına karar vermişlerdir. Bu bağlamda bizlere yolladıkları genelgeyle kooperatifimize 31.12.2008'den önce borcu olan esnaflarımızın ana paralarını 31.12.2009 tarihini geçmemek kaydıyla, bu süre içersinde taksitlendirme kolaylığı getirmişlerdir. Hatta merkez birliğimiz kooperatiflerimizle birlikte ellerini taşın altına koyarak örneği görülmemiş bir ilke imza atmışlar, bu taksitlendirme süresinde ödenecek taksitlerden; hiçbir faiz almama kararı vermişlerdir. Bizler de bunu aynen uyguluyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 12:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?