8
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLU

Bolulular, 'Teşvik Davası' açıyor

Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) tarafından 2000 yılında kişi başına düşen 5 bin 685 dolar gelirle Türkiye’de en zengin 2. il olarak ilan edilen Bolu, kapsamı genişletilecek olan Teşvik Yasası’ndan yararlanabilmek için "Tespit Davası" açıyor.

1 Ocak 2005 tarihinde Teşvik Yasası kapsamına alınacak olan 12 il arasında Bolu’nun bulunmaması üzerine sivil toplum örgütleri, meslek odaları, vakıf ve dernek temsilcileri, il ve ilçe belediye başkanları ile siyasi parti başkanlarından oluşan Bolu Platformu Komitesi, Bolu’nun haklarının geri verilmesi için mahkemeye gidiyor.

Geçen hafta Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantı sonrası DİE’ye Tespit Davası açılması için fikir birliğine varıldı. DİE verilerine göre Bolu’nun Türkiye’nin 2. zengin ili ilan edilmesi ve Teşvik Yasası kapsamının genişletilerek il sayısının 52’ye çıkarılmasına karşılık Bolu’nun bu iller arasında yer almaması nedeniyle DİE’ye tespit davası açılmasına karar verildi. DİE tarafından istatistiksel bir hata olabileceğinin bildirilmesi üzerine, Bolu’nun 2. defa mağdur olmaması için yarın Bolu Adliyesi’ne gidilerek dava dilekçeleri verilecek. Bolu’nun yeni teşvik alacak iller arasında yer almaması nedeniyle DİE’den kişi başına düşen yurtiçi hasılanın yeniden hesaplanması istenecek.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Umut Oran, "Önümüzdeki günler Bolu için hiç parlak olmayacak. Bolu’daki sanayiciler olarak hepimizin amacı mevcudiyetimizi sürdürebilmek, varlığımızı devam ettirebilmektir. Bazı iller teşvik kapsamına alınırken Bolu’nun bu iler dışında tutulması, Bolu’yu karanlığa iter" dedi.

BOLU (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 10:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?