9
Mayıs
2024
Perşembe
BOLU

Bolu'nun Bürnük Köyü'nde su sorunu çözüldü

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, çöp problemi çözüm bekleyen Bürnük Köyü’nü ziyaret ederek muhtarla görüştü.

Geçtiğimiz günlerde köylerinde su olmadığı ve çöplerinin toplanmadığını söyleyerek D-100 Karayolu’nu ulaşıma kapatan Bürnük Köyü sakinleri, Bolu Valisi Ali Serindağ’ın su problemini çözmesinin ardından rahat bir nefes alırken, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da köye giderek çöp konusunda yapılması gerekenler ile ilgili incelemelerde bulundu.

Köy Muhtarı Durmuş Kıltır’dan bilgi alan Belediye Başkanı Yılmaz, "Bolu’nun merkezinde çöp toplama ile ilgili sıkıntı var. Başlattığımız uygulama tam anlamıyla oturmadı. Kalıcı Konutlar’da başlatılan uygulamanın amacına ulaşması zaman alacak. Ne zaman orayı tertemiz hale getiririm, ondan sonra buraya bakarız. Biz kendi avlumuzu temizleyemiyoruz, sizinkini nasıl temizleyelim" dedi.

Bolu’da bazı vatandaşların kasıtlı olarak çöplerini belirlenen yerler dışına attıklarını da ifade eden Belediye Başkanı Yılmaz, "Bu sorunu bir türlü çözemedik. Ancak duyarlı vatandaşlarımız bize yardımcı oluyorlar. Çöplerini kasıtlı olarak belirlenen bölgenin dışına atan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Bolu hepimizin, yapılan uygulamanın doğruluğu ilerleyen günlerde ortaya çıkacak" diye konuştu.

Başkan Yılmaz, köy muhtarına, "Her şeyi devletten beklemek yanlış. Siz bana gelip, biz bu kadarını yaptık, siz de bu kadarını yapın diyeceksiniz. Her şeyi devlet yapsın isterseniz bu iş olmaz. Sen avlunu temizle zaten işin yarısı bitmiş olur. Gerisini ben hallederim. Buraya bir römorklu traktör alınsa ihtiyacı karşılar. Römorkun alınmasına yardımcı olurum. Hatta isterseniz konteynır da veririm. İyi niyetli yaklaşımların hepsine varım" dedi.

iha-bolu
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2004 Pazartesi 17:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?