27
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

'Bolu'nun çehresini değiştirdik'

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, göreve geldiği 3 yıldan bu yana Bolu'nun çehresini değiştirdiklerini söyledi. 

Göreve gelişinin 3. yılında yaptıklarını ve projeleri hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Yaptığımız bütün çalışmaların alt yapısında Bolu halkı vardır. Bolu halkı bizlere destek verdiği sürece bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bolu halkına bugüne kadar bize vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederim" dedi. 

Belediye Başkanı Yılmaz, "Üç yıl önce 28 Mart'ta yerel seçimler yapıldı. Bolu halkı emaneten bizi bu görevin başına getirdi. İlk günkü heyecanımızdan daha fazlasını duyarak halkın hizmetinde olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bütün amacımız Bolu halkının, bizi seçtiği için sıkıntıya düşmemesi. Şehircilik için alt yapının düzgün olması gerekiyor. Ancak şehirdeki altyapı üzgün değil, bir çok eksik var. Yeşilin bol olması gerekiyor. Allah güzellikleri Bolu'ya bahşetmiş. Ancak içerisinde aynı yeşilliği göremiyoruz. Biz şu ana kadar belediyecilik tarihinde yapılmamış bir şekilde şehri yeşillendirdim" diye konuştu. 

Bolu'da İmar Şablonu oluşturduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Diktiğimizi bu ağaçlar 10 yıl sonra, 20 yıl sonra büyüyecek ve Bolu'nun çehresi değişecek. Bolu'da imar şablonu yoktu. Bolu sadece İzzet Baysal Caddesi ile bütünleşmiş. Bolu'nun kabuğunu kırması gerekiyordu. Biz Bolu halkının büyük desteği ile güney çevre yolunu bitirdik. Yaptığımız çevre yolu ile birlikte anayollar ve ara yollar ile imar şablonunu oturtacağız. Şehir geleceğe güvenle bakmalı. Şehrin gününü değil geleceğini kurtarması için çalışmalar yapmak durumundayız. 20 sene sonra şehir nereye gidecek, 20 sene sonra Bolu nasıl olacak bunun çalışmalarını yapıyoruz. Şu anda şehircilik uygulaması açısından imar şablonunu kaba taslak olarak bitireceğiz" diye konuştu. 

Yılmaz ayrıca, Bolu'nun su problemi olduğunu belirterek, "Bolu'da kireçli su problemi var. Ancak temiz su arıtma tesisini ihale ederek halkımızın temiz su içmesini sağlayacağız. Şehircilik deyince ilk akla gelen o şehrin su problemidir. Bolu da çok kötü su bulunuyor. Bu sorunun çözümü ile ilgili yaptığımız çalışmalar neticesinde şu anda arıtma tesisinin ihalesi yapıldı. Bu çok büyük bir proje. Gelecek yıl Bolu kireçli su içmekten kurtulacak. Yeraltından su çekmekten kurtulacak" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 18:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?