3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bolu'nun en büyük derdi ulaşım!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'nun en büyük sorununun ulaşım olduğunu ifade ederek, "Bu konu üzerinde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.


Yeni kurulan Bolu Gazeteciler Cemiyeti Gençlik Meclisi üyeleri, Başkan Umut Dura önderliğinde Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Genç gazetecilerin ziyaretinden oldukça memnun kaldığını ifade eden Başkan Yılmaz, aktif çalışan basın mensuplarıyla Bolu'nun sorunlarını tartıştı.

Genç gazetecilere gördükleri eksiklikleri soran Yılmaz, ulaşım konusunda önemli açıklamalar yaptı. Bolu'nun herşeyden önce ulaşımda büyük sorun yaşadığının altını çizen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Herkese belki aynı görünmeye bilir ama Bolu'nun şu an da en büyük sorunu ulaşımdır. Bunu en işlek caddelerde görmek mümkün. Ulaşım olarak büyük sorunlar yaşıyoruz. Bu sorunları çözmek için de yeni proje geliştirdik. Hayata geçecek projeyle ulaşım sorunu en aza indirilecek.

Biz bu sorunu çözmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Şuan da şu çalışma yapılacak demiyorum ama herkes bunu görünce şaşıracak" dedi. Şehir merkezinde yolların fazla olduğunu ancak yapılan araştırmaya göre Bolulular'ın ulaşımda yüzde 60 oranında yaya olarak yürümeyi tercih ettiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, "Aslında tüm dünyada her şey insanlar için yapılır. Türkiye'de de böyle. Fakat Bolu'da her şey araçlar için yapılmış. Bir araştırma yapıldı ve şaşırtan sonuç ortaya çıktı. Bolu'daki vatandaşların yüzde 60'ı ulaşımını yaya olarak yapıyor. Düşünebiliyor musunuz? Her şeyin araç için yapıldığı bir ilde insanlar için yaya kaldırımı demek ki yeterli değil. O zaman bizde insanlar için yeni yollar yapacağız" diye konuştu.

Büyük Camii Mahallesi'nde bulunan Yukarı Çarşı'ya da yeni düzenlemeler getirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti;
"Bizler artık yeni projelerin peşindeyiz. Bu göreve geldiğimizde önümüzde ne bir kroki, ne de bir proje vardı. Ben koltuk doldurmak için bu göreve gelmediğimi herkese gösteriyorum. Birileri 'bu proje benimdi' diyebilir. Ama hiçbir yerde bu projeler yok. Yukarı Çarşı'da siluet çalışması yapılacak. Artık dışarıdan gelen bir insan değişik bir çarşı görecek. Binaların Osmanlı tarihine benzer şekillere gelmesi görüntünün güzelliğini kendisi gösterecek."

İha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 18:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?