3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Bolu'nun yeni gözdesi: Taşlı Yayla

Denizden 1400 metre yükseklikteki Aladağ'da bulunan Taşlı Yayla'da, Abant Gölü’nün 7 katı büyüklüğünde yeni bir göl oluşturuluyor. Çam ormanları içindeki gölün dolgu çalışmaları gelecek yıl eylül ayında tamamlanacak

Abant Gölü'nün 7 katı büyüklüğündeki Taşlı Yayla Gölü, Bolu'nun yeni gözdesi olma yolunda. Aladağ'da çam ormanları içindeki gölün dolgu çalışmalarının önümüzdeki yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Denizden 1400 metre yükseklikteki Aladağ'da bulunan Taşlı Yayla'da, Abant Gölü’nün 7 katı büyüklüğünde yeni bir göl oluşturuluyor. Yapımına 3 yıl önce başlanan, 833 hektar alana sahip, 44 milyon metreküp su toplama kapasitesili, çevresinin uzunluğu 8.5 kilometre, derinliği 12 metre olan Taşlı Yayla Gölü’nde çalışmaların gelecek yıl Eylül ayında tamamlanması planlanıyor. Gölün dolgu inşaatı hızla devam ediyor.

Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar dün gölün dolgu inşaatı çalışmalarını inceledi. Vali Akpınar, 6.5 milyon YTL'ye mal olacak gölün, Seben İlçesi’ndeki 14 bin 120 hektarlık arazide sulama yapılmasını, turizmin gelişmesini sağlayacağını söyledi. Bolu'nun her tarafı orman olan güzel bir il olduğunu anlatan Vali Akpınar, şöyle dedi:

“Hiçbir tahsis yapamaz, hiçbir tesis kurulmazsa, Bolu sadece güzel bir yer olarak kalır. Bizlerde bol bol temiz hava teneffüs ederiz. Bu güzellikleri kurulacak tesisler ve yapılacak alt yapı yatırımlarıyla tüm Türkiye’ye ve dışarıdan gelecek turistlere mal ettiğimiz zaman, turizmde sözümüz geçer konuma gelebiliriz.”

Radikal
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 14:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?