3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Boluspor'da hakeme büyük öfke

Bank Asya 1. Ligi'nin 26. haftasında golsüz beraberlikle sona eren Boluspor-Kasımpaşa maçının ardından Boluspor cephesinde hakeme büyük tepki vardı.

Boluspor Teknik Direktörü Serhat Güller, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmanın hakemine tepki göstererek, "Maç kazanmak kolay değil. Sadece sahada futbol oynamayla da maç kazanılmıyor. Galibiyet için çıktığımız bir karşılaşmaydı. İlk yarıda zaman zaman iyi oynadığımız bir karşılaşma oldu. Kasımpaşa iyi bir takım. Onların karşısında ne kadar galip gelmeyi düşünsek de gol yememek önemliydi. Onun içinden elimizden geleni yaptık. Eksik kalmak bizi oldukça etkiledi. Ama her şeye rağmen bugün yenilmedik. Hakemden oldukça şikayetçiyiz. Böyle bir yönetim tarzı yok. Aynı hakem Diyarbakırspor maçımızı yönetmişti. Diyarbakır'da, o karşılaşamadan sonra Diyarbakırspor cephesinden bir sürü açıklamalar olmuştu.

Öyle zannediyorum ki onun etkisinde kalmış olmalı. Bizim maçlarımıza bir daha gelirse bizi yakar diye düşünüyorum. Şampiyon olmak kolay değil. Bu maçı kazansak diğer maçlarda önümüzü kesmeye çalışacaklar. Rakiplerimiz hem camia olarak hem de köklü kulüp olarak, içinden çıkarttıkları kişilerin iyi mevkilerde olmalarından dolayı bize karşı hakemler konusunda üstünlük sağlıyorlar. Bu kadar ucuz olmaması lazımdı. Ilgar'ın da suçu var, iki defa elle topa dokunarak kırmızı kart görerek arkadaşlarını yalnız bırakmaması gerekiyordu. Karabük'te bize verilen penaltı, Samsun'da verilen penaltı, bunların yakından uzaktan ilgisi yok. Bugünkü kırmızı kart çok basit. Aynı pozisyonda rakibin elle oynadığı pozisyonlar var, onlara faul bile yok. Böyle hakemlerle işimiz zor" dedi.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Besim ise, "Hafta başında göreve yeni başladığımda Kasımpaşa'nın iyi oynadığını ve son 5 haftadır talihsiz goller yiyerek galip gelemediğini söylemiştim. Oyuncularıma iyi bir takım olduklarını, Kasımpaşa'nın oynadığı her maçı, her yerde kazanabileceğini söylemiştim. Kasımpaşa'nın ligde iddiasının azalmayacağını, tam tersine matematiksel olarak şansı sürdüğü sürece Süper Lig'e çıkması muhtemel takımlar arasında en güçlü aday olduğunu düşünüyordum ve oyuncularıma da bunu anlattım. Buraya gelirken Boluspor'un bir çıkışının olduğunu söyledim. Hafta içerisinde bunları göz önünde bulundurarak oyuncularımıza telkinde bulunduk. Çok güzel bir maç oldu. Oyun istediğimiz şekilde başladı. Orta alanda kalabalık Boluspor'u durdurup kontra ataklarla gol bulmayı düşünüyorduk. Nitekim istediğimiz pozisyonları bulduk. Direkten dönen toplarımız var. Bugün oyuncularım istediğim oyunu ellerinden geldiğince yapmaya çalıştılar. Çok çalıştılar, pozisyon ürettiler ama sadece gol atamadılar.
Kendilerini kutluyorum. Böyle devam ettiği sürece Kasımpaşa ligde hak ettiği yere gelecektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 23:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?