3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Boluspor'dan sert açıklama

Bank Asya 1. Lig takımlarından Boluspor'un resmi internet sitesinde yapılan basın açıklamasında birlik beraberlik çağrısı yapıldı.


Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı'ya yapılan saldırı sonrası verilen beyanatların amacından saptığı ifade edilen açıklamada, "Bolumuz için parti ve kimlikler üstü iki değer vardır. Bunlardan biri İzzet Baysal, diğeri Boluspordur. Bu kurumların başında ve yönetimlerinde her kim olursa olsun, bunlar Bolu için özel bir değerdir. Ve bu insanları Bolu'daki bütün resmi ve sivil toplum örgütleri sahiplenir ve de onlara karşı yapılacak her türlü olumsuzluklara karşı durur. Boluspor'da şu ana kadar 13 başkan görev yapmıştır. Gönüllülük esasına dayanan bu tür sivil toplum örgütlerinde, başkanlık gibi, yöneticilik gibi görevlerde bulunmak, camianın tümüne hizmettir. Bu bayrak yarışında da takdir, kamuoyu vicdanıdır. Bu istenmeyen olayı şu anki Başkanımız Sayın Necip Çarıkçı yaşamıştır. Ancak, Boluspor Kulübü'nün başında şu an, Sayın Yılmaz Becikoğlu ya da bir başkası olsaydı, bu toplumun yine aynı tepkiyi göstereceğine inancımız vardır. Sayın Yılmaz Becikoğlu'nun da böyle bir olayı onayladığını zannetmiyoruz.


Ancak bu olay yaşanmıştır ve adli makamlara intikal etmiştir. Bu saatten sonra yapılacak şey, adalete inanmak olmalıdır. Ancak, olayları başka taraflara çekmek isteyenlere karşı da, daha dikkatli olunmalıdır. Boluspor üzerinden, kişisel hırsların tatmin edileceği ortamların oluşmasına fırsat verilmemelidir. Boluspor, Türkiye'deki şanlı tarihini bugün yazdırmamıştır. 1965 yılından bu yana, bu kulüpte başkanlık ve yöneticilik yapmış kişilerin sayesinde Boluspor efsaneleşmiştir. Bu kişilerin sayesinde Türkiye'nin gönlüne taht kurmuştur. Biz emeği geçen her insanımızı minnetle, ölenlerimizi da rahmetle andık ve anmaya da devam edeceğiz. Boluspor başarıyı yakalamışsa bunda en önemli etken, bölücü olmamızdan değil, birleştirici yapımızdan ve anlayışımızdan kaynaklanmıştır. Bugün Boluspor'da da ayrı ayrı yerlerde doğmuş ama Bolu'da yaşamakta olan, siyasi görüşleri, yaşantıları çok farklı pek çok yönetici bulunmaktadır. İşte Boluspor'u partiler üstü yapan, ayrıcalıklı olmasını sağlayan özellik budur.


İnsanların, Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı'ya destek vermesinin, olayı kınamasının nedeni budur. Boluspor'da görev yapmakta olan yönetim kurulu üyeleri, her zaman birlik beraberlik içerisinde olmuşlardır. Zor zamanlarda kenetlenmişlerdir. Bundan sonra da birbirlerine destek olmaya devam edeceklerdir" denildi.


Açıklamanın devamında bölücülük yapılamaması gerektiği belirtilerek, "Boluspor konusu gündeme geldiğinde, doğum yerleri farklı bu insanlar, Boluspor'un başarısı için beraberce çalışmaktadırlar. Olayları saptırarak, bölücülük gibi nazik mecralara çekilmesi, asla kimselere bir şey kazandırmayacaktır. Onun için bu nazik konuda, her kim olursa olsun dikkatli olmak mecburiyetindedir. Dolayısıyla yaşanmış olan bu istenmeyen hadiseden rant sağlamak isteyen kesimlere fırsat verilmemelidir. Yaşamış olduğumuz bu olayda bizi yalnız bırakmayan, bizzat gelerek ya da telefonla arayan kişi ve kuruluşlara, Boluspor dostlarına, Boluspor sevdalılarına teşekkür ediyor saygılar sunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 13:08:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?