3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Boluspor'dan Yarenler'e sert tepki

BOLUSPOR'DAN YARENLER'E SERT TEPKİ

Bank Asya 1. Lig takımlarından Boluspor'da yönetim kurulu, Orduspor karşılaşmasında savunma oyuncusu Erdem Özgenç'i protesto eden taraftarlara tepki gösterek, "Biz bu insanları Boluspor taraftarı olarak görmüyoruz" denildi.

Geçen hafta oynanan Orduspor karşılaşmasında savunma oyuncusu Erdem Özgenç'i 90 dakika boyunca protesto eden Yarenler'e yönetimden sert tepki geldi. Boluspor forması taşıyan bir futbolcuya her ne olursa olsun hakaret ve küfürlü tezahüratta bulunulmaması gerektiğini belirten yönetim kurulu, "Orduspor müsabakasında maalesef tribünlerde bulunan bir grup tarafından, bir takım oyuncumuza yönelik hakaret ve küfür içeren olumsuz tezahüratta bulunulmuştur. Boluspor Yönetim Kurulu olarak bu olaya kayıtsız ve

sessiz kalmamız düşünülemez. Belirtmek isteriz ki, her şeyden önce küfür ve hakaret, nerede, kime edilmiş olursa olsun bir insanlık ayıbıdır ve kabul edilemez. Üstelik bu davranış Boluspor forması taşıyan bir oyuncumuza karşı yapıldığında, bu davranışı gerçekleştirenlere karşı her türlü yasal tedbire başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz. Kendi takım oyuncusu, takımı adına penaltı kullanırken dahi protesto edilmesinin "taraftarlıkla" ilgisinin olmayacağı açıktır. Biz bu insanları Boluspor taraftarı olarak

görmüyoruz ve bir daha kulübümüze zarar vermelerine izin vermeyeceğiz. Hiç kimse kentimize özgü ve yoğun bir insani anlam taşıyan "yarenlik" kavramına saklanarak insanlık ayıbı işleyemez" ifadelerini kullandı.

Herkesin insanı değerlere ve futbolcusuna sahip çıkılması gerektiğinin vurgulandığı açıklama şöyle devam etti:

"Tek tesellimiz gerçek sporseverlerin ve taraftarımızın, insanlık ayıbı işleyen bu küçük grubun davranışı karşısında medeni tepkisini anında göstererek futbolcumuza ve insani değerlere sahip çıkmasıdır. Taraftar sıfatını asla hak etmeyen, hakaret ve küfür içeren sözlerle insanlık ayıbı işleyenleri kınıyor ve medeni tepkisini anında göstererek futbolcumuza ve insani değerlere sahip çıkan gerçek taraftarlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz"

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 17:25:05
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 18:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?