3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Borçlu müşterilerini ifşa etti

BORÇLU MÜŞTERİLERİNİ İFŞA ETTİ

Bolu'nun Gerede ilçesinde 13 müşterisinden 2 bin 618 TL 95 kuruşluk alacağını tahsis edemeyen bir market sahibi, borçluların listesini marketin camına asarak vatandaşlara ilan etti.

Gerede'nin en işlek caddesinde market işletmeciliği yapan bir esnaf, veresiye olarak alışveriş yapan müşterilerinin borçlarını ödememeleri üzerine ilginç bir yola başvurdu. Kriz döneminde müşterisine veresiye imkanı sunan market sahibi, yaptığı uygulamadan pişman oldu. Bugüne kadar 13 müşterisinin borcunu veresiye defterine yazan işletmeci, uzun süre alacaklarını tahsis edemeyince çılgına döndü. Müşterilerine telefonla da ulaşamayan market sahibi sonunda kendince ilginç bir yöntem buldu. 2,5 yıldan bu

yana Gerede'de esnaflık yapan market sahibi, 13 müşterisinden 2 bin 618 TL 95 kuruşluk borcu alamayınca bunların isimlerini A4 kağıdındaki listeye birer birer kaydetti. Borçlarını ödemeyen müşterilerin alışveriş tarihleri ve borç miktarlarını listeye sıralayan çılgın esnaf, 13 kişilik listeyi marketin camına astı.

Uzun süredir paraları tahsis edemediği için böyle bir yola başvurduğunu söyleyen market sahibi, "Çaresiz kaldım. Bu insanlara ulaşamıyorum. Belki listedekileri tanıyanlar olabilir ve borçlarını hatırlatmalarına yardımcı olurlar diyerek böyle bir uygulama yaptım. Tanıyanların market borçlarını bu problemli müşterilerime hatırlatmalarını rica ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 17:32:05
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 09:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?