3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Büfeciden ilginç protesto!

SİGARA FİRMASINI PROTESTO EDİP SATIŞI DURDURDU

Bolu'da bir büfe işletmecisi, dükkanına astığı pankartla kendisine zam yapılmadan önce sigara vermeyen şirketi protesto ederek sigara satışını durdurdu.

Sigara fiyatlarına yüzde 15 ila 27,7 arasında değişen oranlarda yapılan zam, satıcıları sıkıntıya soktu. Zammın açıklanacağı günlerde sigara firmalarının dağıtımı durdurması üzerine sıkıntı yaşayan satıcılar, firmaları ilginç bir şekilde protesto etti. Bolu'da büfe işletmeciliği yapan Soner Alemdar (39), kendisine zam yapılmadan önce sigara vermeyen ve zammın açıklanmasından sonra sigara getiren firmaya kızıp sigara satışını durdurdu.

Meydan Büfe'nin sahibi Alemdar, sigara reyonlarının üzerine, "Bu iş yerinde zam yapılmadan önce sigara ihtiyacımızı karşılamayıp zam yapıldıktan sonra sigara vermeye gelen şirketlerin sigaraları protesto amacıyla satılmamaktadır" yazılı pankart astı. Zam yapılmadan önce kimseden sigara alamadıklarını söyleyen Soner Alemdar, "20 yıldır işletmecilik yapıyorum. Bugüne kadar böyle bir uygulamayla karşılaşmadım. Zamlar açıklanmadan firmalardan sigara istedim. Hiçbiri vermedi. Ancak zamlar açıklandıktan sonra koşarak buraya geldiler. Her zamanki gibi sigara alacağımı düşündüler.

Bu saatten sonra onlardan sigara almıyorum. Ben zarar ettikten sonra sigarayı satmanın da bir anlamı yok" diyerek tepkisini dile getirdi.

SİGARA FİRMASINI PROTESTO EDİP SATIŞI DURDURDU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 11:08:02
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 12:21:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?