6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Bülent Ecevit Bulvarı'na ret

Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı birinci oturumu Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. 

Toplantıda sokak isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili olarak 'Mehmet Akif Ersoy Bulvarı'nın adının 'Bülent Ecevit Bulvarı' olarak değiştirilmesi konusunda öneride bulunan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis Üyesi Tanju Özcan'ın önerisi, AK Partili Meclis üyeleri tarafından reddedildi. 

Bolu Belediye Meclisi'nde sokak isimlerinin değiştirilmesi konusu, meclis üyeleri tarafından oylanmadan önce CHP'li Belediye Meclis üyesi Tanju Özcan, yapımına devam edilmekte olan ve projesi geçtiğimiz gün hayatını kaybeden eski Başbakanlardan Bülent Ecevit döneminde çizilen köprülü kavşağın altından geçen Mehmet Akif Ersoy Bulvarı'nın isminin "Bülent Ecevit Bulvarı" olarak değiştirilmesi önerisinde bulundu. Özcan'ın bu önerisi AK Partili Meclis üyeleri tarafından "İleriki dönemlerde başka bulvarda kullanırız" gerekçesi ile reddedildi. 

Tanju Özcan, önerinin reddedilmesinin ardından yaptığı konuşmada, "Önerimin reddedilmesine hiçbir anlam veremedim. Yaptığım öneri çok mantıklı ve akla yatkın bir öneriydi. Bolu'ya hizmetlerde bulunmuş eski bir başbakanın adının bir bulvara verilmesinde ne gibi bir sakınca gördünüz anlamış değilim. Mehmet Akif Ersoy'un adının verildiği Kalıcı Konutlarda çok güzel bir okulumuz var. O'nun adını orada yaşatıyoruz. Bulvar'a da Bülent Ecevit ismini verip orada yaşatalım" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 17:08:47
Güncelleme :7 Kasım 2006 Salı 17:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?