19
Mayıs
2024
Pazar
BOLU

Büyüksu Deresi temizlenecek

Bolu Belediyesi, Büyüksu Deresi'ni temizlemek için harekete geçti. Piyasa değeri yaklaşık 120 bin Avro olan eskavatör satın almak için girişimlere başlayan Bolu Belediyesi, Gölköy'den Karacasu'ya kadar olan yaklaşık 9 km mesafeye kollektör hattı çekerek, güzergah üzerindeki yerleşim yerlerinin evsel atıklarını bir hatta toplamayı planlıyor. 

Çalışma hakkında açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "2009 yılında, ihale aşamasına gelen Pis Su Arıtma Tesisi tamamlanabilirse, Büyüksu eresi'nin tamamı temizlenecek" dedi. Yılmaz, "Büyüksu Deresi'ni bize dedelerimiz berrak teslim ettiler. Biz de bu nedenle, gelecek nesillere bu suyu temiz teslim etmek zorundayız. Yoksa ihanet etmiş oluruz. 1970'li yıllarda bizler Büyüksu'da yüzebiliyorduk. O yılların gençleri yüzmeyi Büyüksu'da öğreniyorlardı" diye konuştu. 

Kollektör hattı projesinin İSKİ tarafından hazırlandığını belirten Başkan Yılmaz, "Şu anda kollektör hattıyla ilgili etüt çalışmaları tamamlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ tarafından da hazırlanan projeler son aşamaya geldi. Kollektör hattıyla ilgili olarak, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ile gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik. Yumrukaya da dahil olmak üzere, AİBÜ Gölköy Kampusü'nün evsel atıkları Büyüksu'yun kenarından Karacasu yoluna kadar, yapılacak bir kollektör hattıyla taşınacak. Bu arada güzergah üzerideki köylerin de evsel atıkları bu kollektör hattına verilecek" ifadelerini kullandı. 

Kollektör hattı çalışmasında ilk kazmanın 2007 yılında vurulacağını belirten Başkan Yılmaz, "2007 yılında kazmayı vuracağız. Bu kollektör, Bolu Belediyesi'nin şu anda Büyüksu'ya boşalan deşarj noktasından, Vakıf Geçitveren Köyü sınırları içerisine yapılması planlanan Pis Su Arıtma Tesisi'ne taşınacak ve burada işleme tabi tutulduktan sonra temiz bir şekilde Büyüksu'ya verilecek. 2009 yılında, ihale aşamasına gelen Pis Su Arıtma Tesisi tamamlanabilirse, Büyüksu'yun tamamının temizlenebileceğini söyleyebilirim" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 13:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?