3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Büyüksu Deresi tertemiz akacak

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz inşaat çalışmaları devam eden 'Pis Su Arıtma Tesisini' ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Yılmaz, inşaat alanında yaptığı açıklamada, Büyüksu Deresi'nin önümüzdeki yıldan itibaren temiz bir şekilde akmaya başlayacağını belirtti. Pis Su Arıtma Tesisi'nin Bolu'nun en büyük projelerinden biri olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı

Alaaddin Yılmaz, "Bolu eğer turizm kenti olacaksa, bu proje olmazsa olmazlardan ve bizim baş koyduğumuz projelerden birisi. Şantiye kuruldu ve çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki senenin Mayıs ayında Bolu'nun pis su atıkları başta olmak şartıyla, Mudurnu yolundan Tepe Karakolu mevkiine kadar, Bolu dağındaki bütün tesisler, Abant'taki tesisler dahil olmak üzere, üniversite, askeriye, kısacası Bolu'nun tamamı bu tesiste arıtılacak ve Büyük Suya öyle gidecek. Dolayısıyla tertemiz bir suya kavuşmaya doğru gidiyoruz. Büyük Su şu anda temiz akmaya başladı. Karacasu yolunun üst tarafında suya girilebilir, hatta orada balık da yaşamaya başlayacak. Bu tesis bittikten sonra ise gelecek sene Bolu tamamen pislikten kurtulmuş olacak. Bunu yaparken de Türkiye'nin önemli illerinden biri haline dönüşecek" diye konuştu.

Balık meraklılarını da oltalarını hazırlamaya davet eden Yılmaz, "Seneye Büyüksu Deresi tertemiz akacak. Bu derede balıklar, kurbağalar tekrar yaşamaya başlayacak. Balık meraklıları oltalarını hazırlasın. Seneye Büyüksu Deresinde balık tutabilirler" dedu.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 16:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?