3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Çarıkçı: Öncelikli hedef ilk 6

Bank Asya 1.Lig takımlarından Boluspor'da Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı, hedeflerinin öncelikli olarak transfer yapmak ve ilk 6'ya girmek olduğunu söyledi.

Takımın şu ana kadar topladığı puanlarla hedefe ulaşmalarının zor olduğunu söyleyen Başkan Necip Çarıkçı, "İlk devrede hedeflediğimiz 30 puanı toplayamadık. Geçtiğimiz yıl play-off oynayan takımın hedefleri büyük olmalıydı. Eskişehirspor maçından sonra Boluspor'un itibarı ve taraftar gücü ortaya çıktı. Ancak, bu sezonun ilk 17 haftasında aldığımız puanlar beklediğimiz puanlar değildi. O yüzden bu puanla hedefe ulaşma şansımız yok" dedi.

Devre arasında takıma en az üç yeni futbolcu alacaklarını ifade eden Necip Çarıkçı, "İlk hedefimiz eksik olan bazı bölgelere takviyeler yapmak. Daha sonra geçen yıl ki gibi heyecan yaşamak ve ilk 6'ya girmek. Şu anda daha piyasa oturmadı. Görüşmelerimiz sürüyor. Net olan bir şey yok. En az 3 tane futbolcu almamız gerekiyor. Kadromuzu güçlendirmemiz şart ancak şimdilik kesinleşen bir şey yok. Temennimiz yeni alınacak oyuncuların kampa yetişmesi" diye konuştu.

Geride kalan 17 haftadan sonra hakemleri eleştirmenin anlamsız olduğunu ve baskıcı olmadıklarının altını çizen Çarıkçı, "Ben 5 yıldan bu yana Boluspor'un kulüp başkanıyım. Görevim boyunca hakemler hakkında eleştiri yapmadım. Baskı yapmaya çok da gerek yok. Hakem camiasında bir gençleşme var. Bunu herkes görüyor. Sonuçta bunlar bizim hakemlerimiz. Maç bittikten sonra hakemleri eleştirmek bize bir şey kazandırmaz" dedi.

Takımda şuana kadar üç futbolcuyla yollarını ayırdıklarını ve genç oyuncular üzerinde planlar yaptıklarını vurgulayan başkan Çarıkçı, "İbrahim Parlayan'la karşılıklı olarak anlaştık ve yollarımızı ayırdık. Seydihan'la yollarımız zaten ayrılmıştı. O da kendisine takım arıyor. Takımda kimin ne olacağı belli değil. Ferdi Tatlı da kesin olarak Boluspor kulübüyle yollarını ayırdı. Selim, Erdem Koçal gibi birkaç genç oyuncumuzu kiralamayı düşünebiliriz" şeklinde konuştu.

Boluspor'un ilk yarıda istediği puanı alamamasında basının bir suçu olmadığını kaydeden Çarıkçı, şöyle devam etti; "Basının suçu olduğunu düşünmüyorum. Herkes takıma yeterince destek olmaya çalışıyor. Geçen yıl büyük umutla çıkıp kaybettiğimiz Eskişehirspor karşılaşmasının moral bozukluğu, taraftarın başarı beklentisi olması, takımında bekleneni verememesi sıkıntıya neden oldu. Ama takımın etiketi artık belli. İkinci yarıya daha iyi başlayacağız. Çünkü taraftarların büyük beklentisi var."

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 23:12:47
Güncelleme :25 Aralık 2008 Perşembe 23:17:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?