3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

Cenazeler memleketlerine gönderildi

Bolu'da dün akşam saatlerinde meydana gelen ve 14 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında ölenlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi.


Kaza sonrası acı haberi televizyondan ve telefonla öğrenen cenaze yakınları gece saatlerinde Gerede Devlet Hastanesi'ne akın ettiler. Otobüsler ve özel araçlarla İstanbul, Samsun, Bafra ve Sinop'tan gelen acılı aileler, yürekleri dağladı. Yüzlerce kişinin dolup taştığı hastane bahçesinde gözyaşları sel oldu. Ölenlerin yakınları hastane koridorlarında sinir krizleri geçirdi. Acil servis ekiplerinin müdahalesiyle sakinleştirilmeye çalışan vatandaşlar, uzun süre birbirilerine sarılarak ağıtlar yaktı.


Cenaze yakınlarının gelmesiyle Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Kaymakam Mustafa Masatlı, Gerede Emniyet Müdürü Mehmet Karlı ve ölenlerin yakınları bir araya gelerek cenazelerin nakli için toplantı yaptılar. Cenazelerin dört ayrı ile nakili için özel ambulanslar hazırlayan Gerede Belediyesi, kazada hayatını kaybeden 14 kişinin cesedini de hastaneye getirilen hocalar tarafından yıkatarak kazadan hemen sonra yapılan özel tabutlara koyarak yakınlarına teslim etti. Üç ambulans, bir otobüs ve bir minibüse konan cenazeler, gözyaşlarıyla birlikte memleketleri İstanbul, Samsun, Bafra ve Sinop'a gönderildi.


Kazanın meydana geldiği saatlerde il dışında bulunan ve acı haberi aldığında hemen hastaneye gelen Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, kazadan sonra cesetlerin cenaze arabasına üst üste konulmasını değerlendirdi. Bu tür kazaların çok nadir olduğunu söyleyen Baygın, "Ne yazık ki acı bir haberle sarsıldık. Kazada minibüste bulunan 13 kişi hayatını kaybetti. Yaralı olarak Gerede Devlet Hastanesine kaldırılan ve daha sonra Bolu Köroğlu Devlet Hastanesine sevk edilen kamyon sürücüsü Yılmaz Bedir de Bolu'da yaşamını yitirdi. Sayının 14'e çıkması bizi de derinden üzdü. Ancak, olağanüstü bir durum. Cenaze aracına cesetlerin üst üste konulması pek olumlu değil. Fakat bütün imkanlarımızı seferber ettik. İnşallah bu tür kazalar bir daha yaşanmaz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 10:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?