6
Mayıs
2024
Pazertesi
BOLU

Çevreyolu bu yaz tamam

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, çevre yolunda çalışmalarında sona gelindiğini söyledi. 

Ankara-İstanbul istikametinden gelenlerin şehir içine girmeden ilçelere ulaşmasını hedefleyen Çevre Yolu'nun güney toplardamarlarındaki çalışmalarda sona gelindi. Çığırtkanlar mevkiindeki çalışmaları tamamen bitirdiklerini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Çevre Yolu Projesi kapsamında başladığımız yol açma ve genişletme çalışmalarına, bu yaz mevsiminde son noktayı koyacağız" dedi. 

Çevre Yolu Projesi kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdüren Bolu Belediyesi, Sümer Mahallesi'nde Çığırtkanlar Mezarlığı mevkiinde yürüttüğü yol genişletme çalışmalarına son şeklini verdi. Çayır Sokak'ta bulunan sulama kanalının üzerini kapadıktan sonra dar yolda belli bir rahatlama sağlayan belediye, mahalle sakinlerinin bahçelerinden kendi istekleriyle verdikleri yerleri de yola katarak, 20 metrelik yolu bitirme aşamasına geldi. 

Başkan Yılmaz, Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı şantiye işletmesi ekipleri tarafından bu bölgede Siteler Camii karşısındaki İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü önündeki kaldırımı imar planına göre geri çekerek yolun genişletilmesiyle başlayan çalışmalar kapsamında, Çığırtkanlar Mezarlığı ve Çayır Sokak'ta çalışmaların da sürdüğünü kaydetti. Bu bölgede bulunan sulama kanalının üzerinin kapatıldığını söyleyen Yılmaz, Çayır Sokak'ta yıllardır darlığı nedeniyle problem olan köprüde de genişletme çalışmaları yaparak, köprüyü 6 metreden 20 metreye genişliğe çıkardıklarını belirtti. 

Son olarak yolda kalan duvarların yıkım işlemlerinin de bitirildiğini söyleyen Yılmaz, "Bölgeye dolgu malzemesi dökülüyor. Yapılan çalışmalar sonrası imar planlarındaki genişliğe ulaşan yola önümüzdeki günlerde diğer açılan yollarla birlikte kalıcı asfalt dökeceğiz. Açılan yol sayesinde Mudurnu istikametinden gelen araçlar Karacasu bölgesine kolayca geçiş sağlayacak. Amacımız bir an önce şehrimizi daha yaşanabilir ve daha modern bir kent haline getirmek. Bu projeye biz '2050 yılının Bolu'su' adını verdik. Şu anda Bolu tam bir şantiyeye döndü. Plan ve proje dahilinde girmediğimiz sokak kalmadı" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 17:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Necmettin ÖZEL IP: 88.241.5.xxx Tarih : 7.07.2006 19:21:10
Bolu'da 17 yıl ikamet ettim. Akademisyenim. Hala bir yanım Boluludur. Çevre yolunun hayırlı olmasını temenni ederim. Üzerinde az da olsa kafa yorduğum bir mesele idi. Bu nedenle bir kaç cümle yazmadan geçemedim.Çevre yolunun turistik bir güzergah (mesela,Bolu kavşağından Gölköy, Sultanköy, Karacasu ...gibi) izlemesini, bu yolla Bolu'nun tanıtımının yapılmasını, bu güzergah üzerindeki düzenlemelerle şehrin bir takım gelirler elde edebilmesini temenni ederdim. Yine de hayırlı olsun. Herkese selamlar.