3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

CHP 'hayır' turunda

CHP REFERANDUM ÇALIŞMALARINI MENGEN'DE SÜRDÜRDÜ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Başkanı Tanju Özcan, referandum öncesi anayasaya evet oyu verilmesi durumunda başbakan ve bakanların yargıdan kurtulacağını söyledi.

CHP'de referandum çalışmalarını tüm hızıyla sürüyor. Bolu İl Örgütü son olarak Mengen'e giderek, vatandaşlardan 12 Eylül'de 'hayır' oyu kullanmalarını istedi. Mengen'de vatandaşlarla sohbet edip esnafları ziyaret eden CHP Bolu İl Başkanı Tanju Özcan,Mengen'inin de Bolu'nun diğer ilçeleri gibi AK Parti anayasasına 'hayır' diyeceğini söyledi.

AK Parti'nin 'anayasa değişikliğini anlatamıyorlar, sadece hükümeti eleştirerek referandum çalışması yapıyorlar' şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Tanju Özcan, "Biz gittiğimiz her yerde anayasa değişikliğini, nelerin değişeceğini vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Ayrıca dünyanın her yerinde bu tür referandumlar hükümete güven oyuna dönüşür. Bu doğal bir sonuçtur. AKP bundan neden bu kadar rahatsız oluyor anlamıyorum" dedi.

Her gittikleri yerde vatandaşlara anayasa değişikliğinin ülkenin mevcut sorunlarına çözüm getirmediğini anlattıklarını dile getiren Özcan, "AK Parti'nin dediği gibi anayasa değişikliklerini anlatmıyor değiliz. Anayasa değişikliklerinin içinde milletvekili dokunulmazlıklarına yönelik hiç bir maddenin olmadığını, halkın bu yönde büyük bir isteğinin olmasına karşın, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının devam edeceğini, yeni anayasa paketinin içersine yerleştirilen iki madde ile Başbakan ve bakanların yargıdan nasıl kurtulacağını halkımıza anlatıyoruz" şeklinde konuştu.

CHP REFERANDUM ÇALIŞMALARINI MENGEN'DE SÜRDÜRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 14:43:03
Güncelleme :28 Ağustos 2010 Cumartesi 16:53:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?