30
Nisan
2024
Salı
BOLU

CHP seçime hazırlanıyor

CHP'DE ADAY ADAYLARI ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili aday adayları Tanju Özcan ve Mehtap Özcan Mısırlıoğlu seçim çalışmaları kapsamında Mimarlar Odası ve İnşaatçılar Odası'nı ziyaret ettiler.

Ziyaret programına ilk olarak Mimarlar Odası Ankara Şubesi Bolu Temsilciği ile başlayan CHP Milletvekili aday adayları Tanju Özcan ve Mehtap Özcan Mısırlıoğlu, burada Başkan Hüseyin Özsoy ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldiler. CHP İl Başkanı Mehmet Karakaşoğlu, "Yönetimden iki arkadaşımız Bolu'nun sorunlarına sahip çıkmak için istifa ederek, milletvekili aday adayı oldular. Birinci aday adayımız eski İl Başkanımız Tanju Özcan, kinci adayımız ise il yönetim kurulundaki İl Saymanımız Mimar Mehtap Hanım. Mehtap hanım aynı zamanda bildiğimiz kadarıyla Mimarlar Odası yönetim kurulunda. Biz sivil toplum örgütlerini önemsiyoruz. Biz sivil toplum örgütleri ülkenin atar damarları olarak görüyoruz. Sosyal ve ekonomik hayata büyük katkılar verdiği kanaatindeyiz. Ne yazık ki son AK Parti iktidarında sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin sesi kesildi. Haziran ayında yapılacak seçimlerde iktidara geleceğiz, iktidara geldiğimizde de çok önemsediğimiz sivil toplum örgütlerinin etkinliğinin artacağı yönünde söz veriyoruz" dedi.

CHP Milletvekili aday adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu, Mimarlar Odası'nın kendisi için ayrı bir önem taşıdığını belirterek, "Ocak ayı içersinde Cumhuriyet Halk Partisi il yönetimindeki görevimden istifa ederek milletvekilliği aday adaylığımı açıkladım. Diğer aday adayımız Tanju Özcan ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte sizleri ziyarete geldik. Ocak ayından itibaren birçok sivil toplum örgütü ve meslek odalarını ziyaret ettik. Bu anlamda Mimarlar Odası Bolu Temsilciliği benim için ayrı bir önem taşıyor. Ben hem bu odanın mensubuyum, hem de Mimarlar Odası yöneticisiyim. Bu anlamda bugün bu ziyaret benim için gerçekten büyük önem arz ediyor" diye konuştu.

Mısırlıoğlu'nun ardından söz alan CHP Milletvekili aday adayı Tanju Özcan da Bolu için Ankara'dan yeterince destek alamadıklarını söyleyerek, "Çoğunuz beni tanıyorsunuz, uzun süredir Bolu'da siyaset yapan bir arkadaşınızım. Uzun süre Bolu'da siyaset yapınca Bolu'daki eksiklikleri daha net bir şekilde görebiliyorsunuz. Biz muhalefet partisinde siyaset yapan arkadaşlarınız olarak Bolu'da ne yapılmış ne yapılmamış, kimin hangi konuda ne fikri var görebiliyorsunuz. Biz bu süreçte şunu gördük, iki dönemdir Bolu olarak biz AK Parti'ye üç milletvekilinin üçünü de veriyoruz ancak, iki dönemdir biz Bolu olarak Ankara'da almamız gerekeni alamıyoruz. Vekillerimizi Bolu'nun sorunlarını Ankara'da değerlendirmesi gerekirken, yeterince Bolu'nun hakkına hukukuna sahip çıkmadığını görüyoruz. Bu anlamda biz bu işi bunlardan daha iyi yaparız düşüncesiyle şimdilik ikimiz bu göreve talip olduk" diye konuştu.

CHP'li aday adaylarına başarılar dileyerek tebrik eden Mimarlar Odası Ankara Şubesi Bolu Temsilciği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özsoy ise "Demokrasinin gereği siyasi partiler olacak, seçimler olacak, adaylar olacak, ben bu anlamda iki adayımızı da tebrik ediyorum. Yönetim kurulu üyemiz Mehtap arkadaşımızın da seçildiği zaman oda ile irtibatını kesmeden Ankara'da Bolu'nun sorunlarını dile getireceğini düşünüyorum. Mimarlar Odası bir sivil toplum örgütü. Bolu'da çalışmaları var. Arasta Çarşısı çalışmamız var. Bu çalışmalar içinde Mehtap Hanım her zaman bulunmuştur. Tanju Özcan arkadaşımızın da yıllardır siyasetin içinde olması nedeniyle belli bir birikiminin oluştuğunu görüyoruz. Biz Mimarlar Odası olarak aday adayı olan bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Faydalı olacağını düşünüyorum ve hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 18:26:01
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 18:32:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?