3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

CHP'den Bolu çıkartması

CHP'DEN BOLU ÇIKARTMASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili ve MYK Üyesi Mevlüt Coşkuner,

Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve Parti Meclis Üyesi Sema Kendirci Uğurman ile birlikte Bolu'ya gelerek, il teşkilatı ile toplantı yaptı.

12 Eylül 2010'da yapılacak referandum öncesinde Bolu'ya gelen milletvekilleri, partililerle birlikte basın toplantısı düzenledi. Anayasa paketini 'soğana' benzeten Isparta Milletvekili ve MYK Üyesi Mevlüt Coşkuner, "Soğanda bir cücük var, dikkatinizi oraya verin. Üniversiteler kuşatıldı, YÖK kuşatıldı, Cumhurbaşkanlığı işgal edildi. Sırada HSYK ve Anayasa Mahkemesi var. İşte bu soğanın cücüğü burası. 12 Eylül'de hayırsızlara 'hayır' diyeceğiz" dedi.

Coşkuner, "Eğer ki şurada gördüğüm canlılık beni mutlu etti. Türkiye'de gördüğüm canlılık bizi mutlu ediyor. Gençlerimizin bize katılmaları, hanımefendilerin, bayanların siyasetin odak noktasına oturması gerçekten bizi mutlu ediyor. O zaman örgütlere ve biz genel merkeze artık gençlerimize ve kadınlarımıza sahip çıkmak görevi düşüyor" diye konuştu.

"8 yıldır Türkiye'de bugüne kadar rahmetli Atatürk, rahmetli Menderes, rahmetli Celal Bayar, rahmetli Türkeş ve diğerleri hiçbirisi bizi bugüne kadar yardan aşağı itmedi" diyen Coşkuner, "Şimdi önümüzde bir referandum var. Bu referandum da CHP'nin kendine ait bir sorunu değil. Bu sizlerin de bir sorunu değil. Bana göre ülkenin sorunu ve bugünkü, yani 12 Eylül'de oylayacağımız maddelere baktığımız zaman siz 26 maddeye ya 'evet' diyeceksiniz ya 'hayır' diyeceksiniz. Ama burada 24 madde bu işin garnitürü.

Soğanın katmanlarını düşünün, 24 madde, o iki madde de soğanın cücüğü. Bu iki cücüğü çok önemli" ifadelerini kullandı.

CHP'DEN BOLU ÇIKARTMASI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 16:24:01
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 16:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?