3
Mayıs
2024
Cuma
BOLU

CHP'li Özcan'dan İsrail eleştirisi

CHP BOLU İL BAŞKANI TANJU ÖZCAN'DAN İSRAİL ELEŞTİRİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Tanju Özcan, "İnsani amaçlar için Gazze'ye gitmeye çalışan insanları öldüren İsrail devletini ve İsrail devletine arka çıkan ülkeleri şiddetle ve nefretle kınıyoruz" dedi.

CHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında AK Parti hükümetinin politikasını eleştiren Tanju Özcan, "Geçtiğimiz günlerde İsrail'in, Gazze'ye insani yardım götüren gemilere açık denizde, uluslararası hukuk kurallarına aykırı şekilde yaptığı baskın sonucunda 9 Türk vatandaşını şehit etmesi ve birçoğunu yaralaması açık bir insanlık suçudur. Bu bağlamda, insani amaçlar için Gazze'ye gitmeye çalışan insanları öldüren İsrail devletini ve İsrail devletine arka çıkan ülkeleri şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Ancak yeri gelmiş iken, bu konuda toplumu rahatsız eden bir iki hususa da değinmek istiyorum. Üzülerek müşahede ediyorum ki, AKP hükümeti, Başbakan ve AKP teşkilatları tarafından bu acı olay samimiyetten uzak bir şekilde iç politika malzemesi yapılıyor. Yandaş basın bu vahim olaylar sonrasında hemen 3. AKP iktidarı geliyor şeklinde yayınlara şimdiden başladı bile. Birileri bu elim olaydan siyasi rant devşirmeye çalışıyor" dedi.

Tanju Özcan sözlerine şöyle devam etti; "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak insan ölümünden siyasi rant elde etmeye çalışanları da lanetliyoruz, kamuoyu önünde kınıyoruz. Tabii, yeri gelmiş iken ifade edelim ki, bu sürecin başından bu yana 'yalancı pehlivan' misali ortada dolaşan, vara yoğa konuşan, ama somut bir tepki ortaya koyamayan başbakanı ibretle izliyoruz. İsrail 9 Türk vatandaşını uluslararası sularda katlediyor. Başbakan ise sadece hamasi nutuklar ile İsrail'i kınıyor. Şimdi ben kamuoyuna ve sayın Başbakan Erdoğan'a soruyorum. Eğer İsrail bir Avrupa ülkesinin bayrağını taşıyan bir gemiyi bassa ve o ülke vatandaşlarını katletse, o ülkenin Başbakan'ı sadece İsrail'i lanetlemekle mi kalırdı? Yoksa ağır bir yaptırım mı ortaya koyardı? Ya da uluslararası sularda bir devlet İsrail bayrağı taşıyan bir gemiyi basıp, bir kaç İsrail vatandaşını öldürseydi, buna karşın İsrail ne yapardı? Kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 14:45:02
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 16:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?